В Україні деокуповано понад тисячу населених пунктів

14:28, 13.05.2022
В Україні деокуповано понад тисячу населених пунктів

Медсестра надає допомогу на полі бою. (facebook.com/GeneralStaff.ua)

Країна-агресор рф у війні проти України, за данними Генштабу ЗСУ, вже втратила 1205 танків, 2900 броньованих машин, 200 літаків та 162 гелікоптерів, а особового складу –  26900 військовослужбовців.

 

Як інформує Україна молода, таку статистику наводить Генштаб ЗСУ станом на 13 травня.

 

Окупанти не полишають спроб захопити Донбас, біснуються на Харківщині, Херсонщині, Миколаївщині, бомблять ракетами Одесу.  Понад 2,5 місяці Україна героїчного протистоїть нападникам у повномасштабній війні росії  проти нашої, понад 30 років Незалежної країни. Ми вже перемогли, не допустивши рашистів до Києва, деокупували вже понад тисячу населених пунктів.

 

Противник не припиняє наступальних дій у Східній операційній зоні з метою встановлення повного контролю над територією Донецької, Луганської та Херсонської областей та утримання сухопутного коридору між зазначеними територіями та окупованим Кримом. На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках обстановка залишатися без суттєвих змін. Залишається напруженою ситуація на Бессарабському напрямку,  у придністровському регіоні Республіки Молдова.

        

На Слобожанському напрямку ворог діє угрупованням, що складається з окремих підрозділів 6-ї загальновійськової армії Західного військового округу, 41-ї загальновійськової армії Центрального військового округу, берегових військ балтійського та північного флотів. Окупанти з усіх сил намагаються не допустити просування ЗСУ до українсько-російського кордону від Харкова.

 

На Ізюмському напрямку угруповання зі складу окремих підрозділів 1-ї танкової армії та 20-ї загальновійськової армії Західного військового округу, 29-ї, 35-ї, 36-ї загальновійськових армій та 68-го армійського корпусу Східного військового округу та повітряно-десантних військ зосереджує основні зусилля на нанесенні вогневого ураження нашим підрозділам у визначеному районі.

 

На Донецькому напрямку угруповання окупаційних військ зосереджує основні зусилля на продовженні наступальних дій з метою взяття під повний контроль міста Рубіжне, захоплення населених пунктів Лиман та Сєвєродонецьк. Не припиняє штурмових дій на Лиманському, Сєвєродонецькому, Бахмутському, Авдієвському, Курахівському напрямках за підтримки підрозділів ствольної та реактивної артилерії.

 

«Обстріли вдовж всієї лінії фронту, вони і вдень і вночі не припиняються… Найгарячіше – Мар’їнка, Красногорівка, Торецька громада. Лиманський напрямок з півночі, де бойові дії постійно тримають, там ворог намагається просунутися по своїх позиціях для того, щоб мати і тактичний, і в подальшому стратегічний успіх. Але йому це не вдається. Ті понтонні переправи, які півтори доби тому були наведені, і намагався ворог зробити переправи, вони розбиті», - сказав в ефірі телемарафону UAразом  начальник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко.

      

Фактично вся лінія фронту під постійними обстрілами, які починаються в першу чергу з будинків і з цивільної інфраструктури всіх населених пунктів.

 

«А це міста з багатоквартирними будинками, приватний сектор. Тобто зараз взагалі не має розбору, щоб ворог цілив кудись прицільно - чи це авіаудар, чи це бомбовий удар, чи артелерійський обстріл, чи обстріл з РСЗУ, різниці, на жаль, не має», - констатував Павло Кириленко.

 

Українські військові захищатимуть Україну до повної перемоги - до звільнення всіх територій у міжнародно визнаних кордонах, запевнила  заступниця міністра оборони Ганна Маляр на пресконференції.

 

Віримо Збройним Силам України! Богині Вікторія і Слава – символи звитяги і перемоги,  міжнародна спільнота, сподіваємося, будуть і надалі поруч  з нашими захисниками і всією країною, яка чинить героїчну відсіч російським військам.

 

ПРЯМА МОВА

 

Пол Массаро, радник Конгресу США: «Схоже, путін хоче перетворити свою геноцидну війну на заморожений конфлікт в Україні. Ми не можемо допустити цього. Не втрачайте фокус. Мета — повна перемога українців».