У рф погрожують ядерною війною за постачання заходом зброї Україні

12:25, 12.05.2022
У рф погрожують ядерною війною за постачання заходом зброї Україні

Медведєв від імені рф шантажує ядерним ударом.

Замголови Ради безпеки РФ Дмитро Медведєв заявив, що накачування країнами НАТО України зброєю підвищують можливість переходу в повноцінну ядерну війну,

 

Як інформує УМ, про це 12 травня Медведєв заявив у Telegram.

 

«На порядок денний щосили намагаються запровадити тезу про те, що Росія лякає світ ядерним конфліктом.

 

В умовах розв'язаної західними країнами proxy war з Росією хочу гранично ясно ще раз артикулювати й так очевидні всім розумним людям речі:

 

Накачування країнами НАТО України зброєю, підготовка її військ до використання західної техніки, відправлення найманців та проведення навчань країн Альянсу біля наших кордонів підвищують ймовірність прямого та відкритого конфлікту НАТО з Росією.

Такий конфлікт завжди має ризик переходу в повноцінну ядерну війну, - написав Медведєва.

 

Він додав, що це буде "катастрофічним для всіх сценарієм".

 

Він також радить світовим лідерам "думати про наслідки і не захлинутися слиною у русофобії".

 

Додамо, що на думку очільниці національної розвідки США Евріл Гейнс, російський президент Володимир Путін готовий застосувати тактичну ядерну зброю на території України, якщо поразку його військ в Україні неможливо буде приховати.

 

За даними видання Financial Times, західні уряди вже сумніваються в готовності Росії до ядерної ескалації, а тому пришвидшили постачання важкого озброєння в Україну.

 

Керівництво Північноатлантичного альянсуне має даних, що Росія готує ядерний удар по Україні. Директор ЦРУ Вільям Бернз так само заявив про відсутність наочних доказів підготовки ядерного удару по Україні.

 

Як повідомляла УМ, аби «зберегти обличчя» президент рф Путін може використати ядерну зброю, Все це відбувається на фоні того, що російська армія значних успіхів у війні в Україні не мала.