рф складно знайти заміну використаній високоточній зброї - Міноборони Британії

09:51, 09.05.2022
рф складно знайти заміну використаній високоточній зброї - Міноборони Британії

Високоточні ракети в рф вже в дефіциті. (Фото: ВВС)

Аби замінити вже використану високоточну зброю під час агресії проти України в російській армії виникнуть труднощі.

 

Як інформує УМ, про це повідомило 9 травня Міноборони Великої Британії у Tвіттері.

 

«На початку свого вторгнення в Україну росія публічно пропагувала свою здатність завдавати хірургічні удари та обмежувати побічну шкоду. Росіяни зазначали, що українські міста будуть у безпеці від бомбардування. Однак, російські запаси високоточних боєприпасів, ймовірно, значно вичерпалися.

 

Це змусило їх використовувати легкодоступні, але застарілі боєприпаси, які є менш надійними, менш точними і легше перехоплюються. У росії будуть труднощі з заміною високоточного озброєння, яке вона вже використала», - заявили у відомстві.

 

У Міноборони Британії додали, що вторгнення росії в Україну виявило недоліки в здатності рф завдавати точні удари великого масштабу.

 

«росія піддала населені пункти України інтенсивним і безладним бомбардуванням, майже не звертаючи уваги на жертви серед цивільного населення» - зазначили у відомстві.

 

Європейський Союз запровадив вже п’ять пакетів економічних та особистих санкцій проти російської федерації, що спрямовані на обмеження можливостей кремля до продовження агресії.

 

Як повідомляла УМ, в Затоці Одеської області російська армія знову вдарила ракетами по автомобільно-залізничному мосту через Дністровський лиман.