Якщо не буде брехні: Зеленський анонсував евакуацію медиків і поранених з «Азовсталі»

01:31, 08.05.2022
Якщо не буде брехні: Зеленський анонсував евакуацію медиків і поранених з «Азовсталі»

Зеленський анонсував підготовку другого етапу евакуаційної місії. (Фото Офісу президента)

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що влада спільно з міжнародними організаціями планує на 8 травня евакуацію поранених військових і медиків з території заводу «Азовсталь» у Маріуполі.

 

Як інформує Україна молода, про це глава держави заявив у вечірньому зверненні в ніч на неділю.

 

«Дякую командам Міжнародного комітету Червоного Хреста й Організації Об'єднаних Націй, які допомогли нам провести перший етап евакуаційної місії з "Азовсталі". Вдалося врятувати понад 300 людей – жінок, дітей. Фактично ми вивели цивільних із «Азовсталі», - наголосив Верховний Головнокомандувач.

 

За його словами, наразі готується другий етап евакуаційної місії – поранених і медиків.

 

«Звичайно, якщо всі виконають домовленості. Звичайно, якщо не буде брехні», - сказав Президент, натякаючи на російську сторону, яка не дотримується домовленостей.

 

«Безумовно, працюємо й над тим, щоб вивезти наших військових. Усіх героїв, які захищають Маріуполь. Це надзвичайно складно. Але важливо.

 

Впевнений, усі розуміють головну причину цієї складності, а також де ця причина перебуває. Але ми не втрачаємо надії. Ми не зупиняємося»,- підкреслив Зеленський.

 

І додав, що наразі обговорюється дипломатичний шлях виведення українських військових із підземних бомбосховищ "Азовсталь", який штурмують російські окупанти.

 

Також 8 травня українська влада планує відкрити евакуаційні коридори з Маріуполя та навколишніх населених пунктів.

 

Зауважимо, що віце-прем'єр-міністерка Ірина Верещук прозвітувала ввечері 7 травня, що всіх цивільних осіб, які залишались у підземних бомбосховищах "Азовсталі", безпечно евакуювали.

 

Як повідомляла «УМ», російські окупанти вивезли 373 цивільних, евакуйованих з «Азовсталі» до фільтраційного табору в селі Безіменне.