Росіянин, який розстрілював цивільних українців, потрапив у полон

15:43, 04.05.2022
Росіянин, який розстрілював цивільних українців, потрапив у полон

Окупант, який убивав мирних українських жителів, не уникне покарання і буде засуджений

21-річний  військовий російської федерації, який потрапив у полон української армії, розповів, що власноруч розстрілював мирне населення в Україні.
 
Як інформує Україна молода, відповідне відео оприлюднила Служба безпеки України.
 
Це одне з перших зізнань ворожих загарбників, яке вдалося отримати в ході тривалої та кропіткої роботи української спецслужби.
 
На відео – командир відділення Вадим, який пішов на війну, щоб «матеріально підтримати свою матір». Утім бойові дії тривали для нього недовго: перетин кордону, просування на Сумщину, а потім – супровід колони з пораненими до рф.
 
Дорогою їх розбили українські захисники, тож цей «герой» з колегами «віджали» 2 легкові автомобілі у звичайних українців.
 
Ворожий загарбник впритул випустив чергу в цивільного, який мав нещастя потрапити на очі окупантам.
 
«Мне приказали выстрелить – я выстрелил в него одну очередь. Он упал, а мы поехали дальше», – цинічно розповідає Вадим.
 
 
 
 
Російський злочинець не «сховається» за виконанням наказу, оскільки такі дії підпадають під ст. 438 Кримінального кодексу України – порушення законів та звичаїв війни. І покарання – до 15 років позбавлення волі. 
 
Як повідомляла УМ, у Міністерстві внутрішніх справ повідомили, що окупанти, які потрапили в полон, працюватимуть на відбудову України. Йдеться  про використання праці, тощо. Тобто всі ці люди працюватимуть згодом на відновлення економіки України.