Стало відомо, де перебувають депортовані маріупольці

13:50, 04.05.2022
Стало відомо, де перебувають депортовані маріупольці

Рашисти вивезли за тисячі кілометрів від домівки маріупольців, відібравши у них документи

Три сотні мешканців Маріуполя російські окупанти силоміць вивезли до Владивостоку, їх розселили в гуртожиток та пропонують низькооплачувану роботу.
 
Як інформує Україна молода, про це повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко. 
 
За його словами, 300 українців опинились у селищі Врангеля на березі Японського моря, що за понад 9 тисяч кілометрів від Маріуполя. Їм надали житло в будівлях, які є «чимось середнім між гуртожитком та отелем».
 
Грошей людям не виплачують, тож вони не мають можливості вийти на зв’язок. Годують їх тричі на день, однак речами депортованих не забезпечують. 
Маріупольці залишаються без документів, на місці триває процедура  «оформлення». Обіцяють через два тижні закінчити бюрократичні процедури і провести подальше переселення в інші містечка. 
 
Щодо роботи - винятково з запропонованого. Низькокваліфікований і низькооплачуваний труд. Формально, росіяни кажуть про можливість потім у будь-який час відмовитись від статусу “укриття від війни”, але довіри цьому немає.  
 
«Фактично, наших людей з теплого приазов’я вивезли за 9,6 тисяч кілометрів в дупу світу, де найтепліший місяць - серпень з температурою +21. Задля чого?»- розповів Петро Андрющенко.
 
Раніше Міжнародний Комітет Червоного Хреста повідомив, що колона цивільних, евакуйованих з металургійного заводу «Азовсталь» у взятому в облогу Маріуполі, прибула в Запоріжжя. 
 
Як повідомляла УМ, російські загарбники насильно депортували 466 жителів заблокованого Маріуполя в Чувашію.