Нардеп Ковальов, який підозрюється у держзраді, більше не «Слуга»

15:15, 03.05.2022
Нардеп Ковальов, який підозрюється у держзраді, більше не «Слуга»

Нардеп Ковальов підозрюється у державній зраді й співпраці з російськими окупантами

Депутата Олексія Ковальова, який повернувся на окуповану російськими військами Херсонщину, виключили із фракції «Слуга Народу». 
 
Як інформує Україна молода, про це повідомила речниця фракції Юлія Палійчук.
 
Раніше «слуги народу» назвали поведінку Ковальова «несумісною ані зі званням народного депутата України, ані тим більше – з членством у фракції» та зазначили, що вона «викликає підозру у здійсненні ним державної зради».
 
Сам Ковальов раніше зазначав, що «не зраджував інтересів держави» і «в будь-який момент може повернутися та надати будь-які пояснення будь-якому правоохоронному органу».
 
Окрім того він наголошує, що не має доступу до секретних даних, тому «не знає, що саме може повідомити російським військам».
 
Про своє повернення до міста Гола Пристань Херсонської області, яке є частиною мажоритарного 186 округу, за яким Ковальов обрався до Верховної Ради та в якому живе, депутат спочатку повідомив сам у Фейсбуці.
 
Згодом, у коментарі «Схемам» він пояснив, що вирішив повернутися через виборців та власний бізнес.
 
«За мене проголосувало 25 тисяч громадян, тому кидати їх напризволяще вважаю неправильним... Також у нас багато бізнесу, який оформлений, звичайно, не на мене, на моїх родичів і так далі. Ви розумієте, почалися мародерства в перші дні… З магазинів, складів, офісів різні матеріали були вкрадені», – пояснив тоді  Ковальов.
 
За його словами, до нього додому приїжджали російські військові, які проводили обшук, але «нічого не знайшли». Окрім того, депутат запевнив, що не співпрацює з окупаційною владою.
 
На запитання журналістів «Схем», чи не боїться він, що його, як народного депутата, можуть взяти в полон і обмінювати потім на російських військовополонених, відповів, що «страх є у всіх, ніхто не хоче побувати у полоні, але це життя».
 
28 грудня 2021 стало відомо, що депутат Олексій Ковальов придбав телевізійний «4 канал» у львівського політика та медіаменеджера Дмитра Добродомова. У декларації народний депутат вказав, що «4 канал» – це подарунок від батьків.
 
Як повідомляла УМ, Партія «Слуга народу» у Верховній Раді звернулася до Генерального прокурора та голови Служби Безпеки із закликом «ретельно та всебічно розслідувати всі факти та обставини  перебування на тимчасово захопленій території Херсонської області та спілкування із окупаційними військами» народного депутата Олексія Ковальова.
 
Читайте також: Нардеп  Олексій Ковальов назвав «несподіваним і безпідставним» припинення членства у фракції "Слуга народу" у звʼязку з його поверненням на тимчасово окуповану територію Херсонської області.