Парад маразмів: Кремль закидає Ізраїлю підтримку «нацистів»

15:30, 03.05.2022
Парад маразмів: Кремль закидає Ізраїлю підтримку «нацистів»

Лавров продовжує розпалювати скандал з Ізраїлем

У Росії після антисемітських висловлювань міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова перед Ізраїлем не тільки не вибачилися, а й продовжили серію звинувачень у бік  ізраїльського уряду.
 
Як інформує Україна молода, про це йдеться в Twitter міністерства. 
 
Кремль продовжує загострювати стосунки з Ізраїлем, який підтримав боротьбу України за незалежність.
 
Слова глави МЗС Ізраїлю Яїра Лапіда, який обурився порівняннями Лаврова євреїв, Зеленського і Гітлера, в Москві назвали «антиісторичними».
 
«Висловлювання міністра закордонних справ Лаврова є одночасно непростою і обурливою заявою, а також жахливою історичною помилкою. Євреї не вбивали себе під час Голокосту. Найнижчий рівень расизму щодо євреїв – це звинувачувати самих євреїв в антисемітизмі», – зазначив тоді Лапід. 
 
Своєю чергою, замість вибачень росіяни заявили, що слова Лапіда «багато в чому пояснюють курс нинішнього уряду Ізраїлю на підтримку «неонацистського режиму» в Києві».
 
Як відомо, міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров напередодні спричинив міжнародний скандал, порівнявши президента України Володимира Зеленського з фюрером Німеччини Адольфом Гітлером та заявивши, що останній мав єврейську кров.
 
В Ізраїлі цим вкрай обурилися та більше не планують зберігати нейтралітет щодо війни Росії в Україні.
 
Як повідомляла УМ, міністр закордонних справ рф Сергій Лавров порівняв Зеленського з Адольфом Гітлером, вказавши, що той мав єврейську кров, а найзатятіші антисеміти, як правило, євреї. Україна і Ізраїль обурені таким порівнянням.