Ракетний удар по Одесі: загинув підліток, відео

00:57, 03.05.2022
Ракетний удар по Одесі: загинув підліток, відео

Російські ракети влучили в гуртожиток в Одесі. (Скріншот відео)

15-річний підліток загинув, ще одна неповнолітня 17-річна дівчина госпіталізована внаслідок чергового ракетного удару по Одесі у понеділок ввечері.

 

За даними військових, атака на Одесу здійснювалася ракетами та ударним дроном.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Одеська міська рада, а також ДСНС України в ніч на вівторок.

 

Про те, що російські окупанти використали крім ракет, ще й безпілотний літальний апарат з функцією ураження, повідомила в коментарі, оприлюдненому в Телеграмі Одеської міськради, начальниця об'єднаного координаційного пресцентру сил оборони півдня України Наталя Гуменюк.

 

«По місту Одеса була проведена одна атака із застосуванням ракет і нового для нашого регіону безпілотного літального апарату, який не тільки збирає інформацію, а й має засоби ураження», - зазначила пані Гуменюк.

 

За її словами, українські сили ППО збили дрон, він упав у море.

 

Також внаслідок ракетного удару по Одесі пошкоджено будівлю релігійної установи.

 

 

За даними Оперативного командування "Південь", ракети влучили в житлову будівлю в місті Одеса. На момент влучання в будівлі перебувало 5 осіб.

 

15-річна дитина загинула, ще одна неповнолітня доставлена до лікарні, їй надається медична допомога. З рештою тих, хто перебував у будинку, працюють психологи ДСНС.

 

«Знову загибель, і знову дитина. Скільки ще українських дітей треба вбити тим подобам людей, щоб захлинутися власною кров’ю? Пожежі та зруйновані будівлі - ось вони, наслідки «русского міра»…», - йдеться у повідомленні ДСНС України.

 

 

Президент України Володимир Зеленський у своєму зверненні уточнив, що росіяни влучили ракетою в одеських гуртожиток.

 

«В Одесі вбили хлопчика 14 років, поранили дівчинку 17 років, у неї осколкові поранення. Що це взагалі? Для чого? Чим РФ загрожували ці діти і гуртожиток?», - наголосив глава держави.

 

Начальник обласної військової адміністрації Максим Марченко заявив, що армія рф діє як терористи:

 

«Ми цього так не залишимо. Щоразу ці покидьки діють як звичайні терористи, а з терористами у нас розмова одна. Ми будемо їх знищувати, доки жодного живого окупанта не залишиться на українській землі!».

 

Секретар РНБО Олексій Данілов пов’язує ракетний удар по Одесі саме 2 травня із трагічною річницею кривавих сутичок між патріотами і сепаратистами рівно 8 років тому.

 

Як повідомляла «УМ», внаслідок ракетного удару росіян по Одесі 23 квітня загинули журналістка Валерія Глодан, її тримісячна донька та матір.