Рашисти викрали двох британських волонтерів

16:58, 29.04.2022
Рашисти викрали двох британських волонтерів

Російські війська вдаються до викрадення не тільки українців, а й іноземних громадян

Двоє волонтерів з Великобританії, які допомагали з евакуйовувати місцевих жителів, були викрадені у Запорізькій області російськими окупантами.
 
Як інформує Україна молода, про це повідомляє Associated Press з посиланням на Домініка Бірна, співзасновника та головного операційного директора Presidium Network.
 
Британська волонтерська організація Presidium Network заявляє, що на їхню думку, двох громадян Великобританії викрали на тимчасово окупованій території Запорізької області. 
 
Бірн повідомив, що чоловіків викрали при спробі провести самостійну евакуацію родини із міста Дніпрорудне Запорізької області. 
 
Зв’язок з ними зник 25 квітня вранці. У цей день вони виїздили на південь від Запоріжжя. 
 
Сім’ю, яку волонтери намагалися евакуювати, пізніше схопили та допитували російські військові. Їх запитували, чи волонтери часом не «британські шпигуни».
На щастя, сім’ю звільнили. Тепер вони в безпеці в Польщі, додав Бірн.
 
За словами Домініка Бірна, зниклі волонтери — це Пол Юрі та Ділан Хілі. Вони діяли самостійно у зоні бойових дій і не були пов'язані з жодною групою допомоги.
 
Росія не визнала факт викрадення. 
 
Нагадаємо, російські окупаційні війська вдаються до масових викрадень чоловіків, проукраїнських активісток, активістів, громадських діячок та діячів, журналісток та журналістів.
 
Як повідомляла УМ, окупованих територіях російські військові викрадають чоловіків призовного віку для обмінного фонду та параду на 9 травня. Незаконно затриманих українців катують, допитують та везуть у напрямку окупованого Криму.