Колаборанти на Київщині розстрілювали мирних жителів за наказом рашистів

14:26, 29.04.2022
Колаборанти на Київщині розстрілювали мирних жителів за наказом рашистів

Не так страшні московські воші...

У Київській області в селі Залісся двоє мешканців під час окупації російською армією здійснювали розвідку та патрулювання для армії РФ, а також розстріляли двох мирних мешканців Великої Димерки за наказом російських військовослужбовців.

 

Як інформує УМ, про це 29 квітня повідомив Офіс генпрокуророра у Телеграм.

 

За процесуального керівництва Броварської окружної прокуратури двом мешканцям Київщини повідомлено про підозру у державній зраді в умовах воєнного стану, умисному вбивстві й незаконному поводженні зі зброєю та бойовими припасами (ч. 2 ст. 111, п.1, 12 ч. 2 ст. 115, ст. 263 КК України).

 

За даними слідства, у період тимчасової окупації с. Залісся Броварського району Київської області підозрювані співпрацювали з військовослужбовцями Збройних сил РФ.

 

Отримавши від окупантів військову екіпіровку, амуніцію і зброю з боєкомплектом, вони здійснювали розвідку та патрулювання на території Броварського району. Озброєні зрадники перевіряли документи у місцевих мешканців.

 

11 березня на виконання злочинних наказів військовослужбовців ЗС РФ, з метою залякування населення вони відкрили вогонь з автоматичної зброї по двох мирних мешканцях смт Велика Димерка. Від отриманих численних поранень потерпілі померли на місці.

 

Досудове розслідування здійснює Броварське райуправління поліції.

 

Як повідомляла УМ, Секретар РНБО Олексій Данілов повідомив про вже наявний певний реєстр колаборантів і їх імена мають бути оприлюдненим найближчим часом. Як зазначив Данілов, у цьому списку  є навіть телеведучі.