Нардеп Ковальов заперечує співпрацю з окупантами Херсонщини

20:10, 28.04.2022
Нардеп Ковальов заперечує співпрацю з окупантами Херсонщини

Рішення «Слуги народу» Ковальов назвав «абсолютно безпідставним»

Народний обранець Ковальов прокоментував припинення свого членства в "Слузі народу", стверджуючи, що не контактує  з призначеним окупантами "очільником" області. 
 
Як інформує Україна молода, про це парламентар повідомив у коментарі «Схемам».
 
Народний депутат Олексій Ковальов назвав «несподіваним і безпідставним» припинення членства у фракції "Слуга народу" у звʼязку з його поверненням на тимчасово окуповану територію Херсонської області.
 
Він також не виключив, що «і сам може звернутися до правоохоронців» у відповідь на звернення керівництва СН до Офісу генерального прокурора і СБУ щодо розслідування обставин його перебування на Херсонщині.
 
«У цій заяві не дали будь-яких доказів, що я співпрацював, співпрацюю або, можливо, буду співпрацювати з окупованою владою. Тобто це абсолютно голослівна заява, яка не підкріплюється жодними фактами»,– заявив Ковальов. 
 
Він додав, що теж може звернутися до глави СБУ та генпрокурора, «щоб вони порушили кримінальну справу і в рамках справи вже досліджували державну зраду, оскільки факт звинувачення в таких тяжких злочинах, я вважаю, це неприпустимо без будь-яких доказів від політичної партії і фракції «Слуга народу».
 
Ковальов стверджує, що не спілкується з Володимиром Сальдом, якого російські військові самопроголосили "головою" Херсонської обладміністрації. Водночас він каже, що бачився з ним до війни. 
 
Як повідомляла УМ, сьогодні партія "Слуга народу" припинила членство народного депутата Олексія Ковальова у своїй парламентській фракції і попросила правоохоронців розслідувати, чи став він на бік російських окупантів у Херсонській області.
 
У заяві СН зазначено, що Ковальов спілкується з російськими військовими і не бере участі в національному спротиві. Сам політик каже, що надає там гуманітарну допомогу.
 
Ковальов був обраний у 186 окрузі в Херсонській області. Голова підкомітету з питань акцизного податку та законодавчого регулювання ринку спирту, алкоголю і тютюну Комітету Ради з питань фінансів, податкової та митної політики. 
 
У грудні 2020-го потрапив у новини як депутат, який роздавав виборцям у своєму окрузі рибу в пакетах.
 
У грудні минулого року стало відомо, що Ковальов придбав "4 канал", який належав Дмитру Добродомову. Канал задекларовано як «подарунок від батьків».