З України депортували до росії понад мільйон українців

00:30, 28.04.2022
З України депортували до росії понад мільйон українців

Окупанти вкрали 183 тисячі українських дітей. (facebook.com/petro.andriushchenko)

Урядовці рф стверджують, що вже "евакуювали" на свою територію та до ОРДЛО понад мільйон громадян України від початку війни і донині.

 

Серед них - 183 тисяч дітей.

 

Як інформує Україна молода, такі дані озвучив начальник Національного центру управління обороною РФ Михайло Мізінцев, передають російські ЗМІ в ніч на четвер.

 

"Незважаючи на перешкоди, що створюються Києвом, за минулу добу, без участі української влади, з небезпечних районів України, Донецької та Луганської народних республік на територію Російської Федерації евакуйовано 16 480 осіб, з них – 3 354 дитини, а всього з початку спеціальної військової операції – вже 1002429 осіб, з яких 183 168 дітей", - нахабно заявив про фактичну депортацію Мізінцев.

 

 

За його даними, понад 2,75 мільйона іноземців та українців попросили евакуювати їх до росії, до так званих "ДНР" та "ЛНР", а також на підконтрольні російським окупантам території Запорізької, Миколаївської, Харківської та Херсонської областей України.

 

"Загалом у базі даних 2 753 625 таких звернень із 2132 населених пунктів України", - сказав Мізинцев.

 

І додав, щоу суб'єктах РФ працюють понад 9,5 тисячі повністю обладнаних пунктів тимчасового розміщення.

 

Як повідомляла «УМ», раніше українська влада неодноразово повідомляла про факти примусової депортації українців, у тому числі дітей без батьків, до росії - зокрема, з Маріуполя та Ізюма.

 

Центр протидії дезінформації при Раді нацбезпеки та оборони дав поради українцям, яких намагаються депортувати до РФ або на непідконтрольну владі територію.