На авіабазі «Рамштайн» заради України зібралися 40 міністрів оборони

15:14, 26.04.2022
На авіабазі «Рамштайн» заради України зібралися 40 міністрів оборони

Світ об’єднався навколо України # розробляють інструмент для перемоги у війні над рашистами (Фото з відкритих джерел)

На авіабазі «Рамштайн» у Німеччині розпочалась зустріч міністрів оборони 40 країн. Вони вирішують,  яка термінова військову допомога необхідна для України. 
 
Як інформує Україна молода, про це повідомляє Deutsche Welle.
 
У засіданні бере участь міністр оборони України Олексій Резніков, а також генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг. 
 
Учасники зустрічі планують розробити інструменти для надання допомоги Україні для перемоги у війні, а також для підтримки країни після закінчення війни. Про це у вступному слові сказав міністр оборони США Ллойд Остін.
 
«Опір України приніс натхнення у вільний світ і ще більшу рішучість щодо НАТО. Президент Росії Володимир Путін ніколи не уявляв, що світ згуртується за Україну так швидко і упевнено», – сказав Остін.
 
За словами Остіна, міжнародні партнери вірять, що Україна може перемогти, якщо матиме потрібне обладнання та правильну підтримку.
 
«Наразі понад тридцять країн-союзників разом зі Сполученими Штатами оголосили про допомогу Україні на суму більше, ніж 5 мільярдів доларів», – сказав очільник Пентагону. За його словами, Вашингтон хоче бачити Росію ослабленою настільки, що вона більше не буде здатна на таке вторгнення, як в Україні.

Як повідомляла УМ, глава Пентагону Ллойд Остін попрямував до бази "Рамштайн" після таємного візиту до Києва у компанії Держсекретаря США Ентоні Блінкена.