Посольства різних країн повертаються до Києва

17:21, 25.04.2022
Посольства різних країн повертаються до Києва

До столиці масово повертаються посольства: шістнадцять уже відновили свою роботу

Голова Київської міської військової адміністрації Микола Жирнов заявив: повернення посольств різних країн до Києва означає, що прямої загрози захоплення столиці наразі немає. 
 
Як інформує Україна молода, про це повідомляє пресслужба КМВА.
 
У Міністерстві закордонних справ України зазначили, що до Києва повернулися посольства майже двох десятків країн, і цей крок – ще одне свідчення підтримки світу. З початком повномасштабної війни, яку розв'язала Росія, вони призупиняли свою діяльність чи переїздили в інші міста.
 
Так, у столиці знову працюють дипломати 16 диппредставництв – ЄС, Франції, Італії, Латвії, Литви, Естонії, Польщі, Туреччини, Чехії, Словенії, Ватикану, Молдови, Ірану, Казахстану, Таджикистану, Туркменістану.
 
За останні дні до української столиці також повернулися посольство Узбекистану та Нідерландів, а у США та Великій Британії заявили, що планують відновити роботу вже незабаром.
 
«Повернення посольств країн означає, що безпосередньої загрози захоплення столиці наразі немає. Важливим є двостороння співпраця із країнами, заключення договорів, контрактів, і послам необхідно перебувати на місці. Для киян це хороший сигнал, що життя у столиці відновлюється», - зазначив голова КМВА Микола Жирнов.
 
Як повідомляла УМ, посольство США в Україні напередодні повномасштабного вторгнення росіі терміново розпочало евакуацію співробітників з Києва до Львова. Рішення про переїзд було прийнято як відповідь на зміну оцінок безпеки.