Військовополонених українців охороняють тюремники в російських прикордонних колоніях – Цимбалюк

12:38, 23.04.2022
Військовополонених українців охороняють тюремники в російських прикордонних колоніях – Цимбалюк

Перепрофілювання в'язниць у табори в росії для військовополонених не було.

У Ростовській області у колоніях загального режиму утримують військовополонених ЗСУ. Для цих цілей виділили одразу дві пенітенціарні установи на півдні Росії.

 

Як інформує УМ, про це 23 квітня повідомив у Telegram журналіст Роман Цимбалюк.

"Це колонія загального режиму №1 у місті Звєрєво, а також аналогічна колонія № 12 у Кменську-Шахтинському. Місто знаходиться поблизу російсько-українського кордону", - сказав Цимбалюк.

 

Півтора місяці тому звідти виселили вязнів. Їх перевезли до колонії №10 Ростова-на-Дону, де ув'язнені тепер сплять у три зміни.

 

"Установи у Каменську-Шахтинському та Звєрєвому тепер наповнюються за рахунок захоплених на полі бою українських солдатів. Їх охороняють співробітники ФСВП, тобто російські тюремники. Крім них, наглядом займається частина ув'язнених, яких залишили на підсобних роботах", - розповів журналіст.

 

Офіційного перепрофілювання в'язниць у табори для військовополонених – як цього вимагає міжнародна ковенція – не було, наголосив Цимбалюк.

 

Нагадаємо, що 21 квітня відбувся черговий обмін полоненими. Додому повернулося 19 людей, з яких десять військових і дев'ять цивільних. Серед звільнених є поранені.

 

Як повідомляла УМ, 19 квітня з російського полону повернули 60 українських військових та 16 цивільних.