У Бучі російські ординці вбили 412 людей - Федорук, фото

10:59, 23.04.2022
У Бучі російські ординці вбили 412 людей - Федорук, фото

Ексгумація в Бучі.Звірства росіян по відношенню до цівільного населення України не мають меж. (Фото: Фейсбук Бучанський міський голова)

Закінчується ексгумація на території Бучі тіл громадян, які загинули під час окупації. Дані по кількості загиблих будуть уточнювати на рівні слідчих та експертів.

 

Як інформує УМ, про це 23 квітня повідомив у Facebook мер міста Анатолій Федорук.

 

«У нас у Бучі закінчується важливий і складний процес – збір та ексгумація тіл загиблих і померлих на території Бучанської громади. Цифра, яку маємо станом на сьогодні – 412. Але її все ще будуть уточнювати на рівні слідчих та експертів, які працюють без вихідних. Це означає, що кожен третій загиблий в Київській області – з Бучі. Ми все ще рахуємо поранених», - заявив мер міста.

 

 

За його словами, серед жертв загарбників є вбиті, застрелені і закатовані окупантами, є обгорілі тіла цивільних громадян. Є пацієнти лікарні, яких не змогли поховати після 24 лютого, бо росіяни не пускали ритуальну службу на цвинтар. Є кілька захисників зі Збройних Сил України.

 

«Тепер головне завдання, яке поставив перед комунальниками, – ідентифікувати кожного», - заявив Федорук.

 

Мер додав, що Бучанська міськрада забезпечує всі родини загиблих необхідною атрибутикою. У комунальній ритуальній службі є труни, хрести, вінки та таблички.

 

«Також є необхідна кількість місць на цвинтарі по вулиці Депутатській. Все безкоштовно – за рахунок бюджету громади. За це відповідає керівник ритуальної служби Капличний Сергій. Ми хочемо допомогти родинам поховати загиблих протягом найближчого тижня – до поминальних днів», - йдеться у дописі мера міста.

 

Нагадаємо, що Росія перекинула в Маріуполь своїх солдатів, які чинили звірства в Бучі.

 

21 квітня у деокупованій Бучі почали встановлювати вікна у постраждалих від російської навали будинках.

 

Як заявив заступник міністра внутрішніх справ Євген Єнін, загалом у Київській області більш ніж 800 цивільних вбито цілими сім'ями.

 

Як повідомляла УМ, місцева влада Бучі чекає від уряду «чітких рекомендацій» щодо розрахунку відшкодувань власникам зруйнованих або пошкоджених багатоквартирних будинків.