«Ураганами», «Градами» і «Смерчами» ворог накриває Миколаївщину

12:42, 19.04.2022
«Ураганами», «Градами» і «Смерчами» ворог накриває Миколаївщину

Миколаївщина за останню добу була неодноразово обстріляна з важкого озброєння російськими загарбниками.

Міста Миколаївщини окупаційні війська росії знову обстрілювали з "Ураганів", "Градів" і "Смерчів". За добу поранено 10 людей.

 

Як інформує УМ, про це повідомила у Телеграмі голова Миколаївської обласної ради Ганна Замазєєва.

 

«Вчора вдарили по Очакову забороненими касетними снарядами. З учорашнього вечора і вночі хаотично обстрілювали більшість районів Миколаєва. Є руйнування цивільних об’єктів, житлових будинків, цивільної інфраструктури міста», - написала керівниця облради.

 

Замазєєва додала, що за минулу добу на Миколаївщині поранення отримали 10 людей. На щастя, дітей серед постраждалих немає.

 

У місті та області постраждали дитячі садки та школи. Усі пошкодження підраховуються.

 

Більшість постраждалих людей – цивільні, усі вони доправлені до лікарень і отримують необхідну допомогу. Загалом станом на ранок 19 квітня у миколаївських лікарнях перебуває 295 громадян, які постраждали від атак росіян на Миколаївщину.

 

Нагадаємо, що внаслідок ракетних та бомбових ударів з 12 квітня Миколаїв залишився без централізованого водопостачання.

 

24 лютого росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. З того часу війська рф неодноразово порушували закони і звичаї ведення війни: обстрілюють мирне населення, у тому числі із забороненої зброї, використовують цивільних як «живий щит» тощо.

 

Україна направила позов проти рф до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

 

Як повідомляла УМ, в Маріуполі, який заблокували російські війська, окупанти не лише скидають бомби на «Азовсталь», але й хаотично обстрілюють житловий сектор, куди лише напередодні пустили цивільних.