Кишинів не може надавати Києву військову допомогу - прем'єрка Молдови

19:54, 18.04.2022
Кишинів не може надавати Києву військову допомогу - прем'єрка Молдови

Прем´єр- міністр Молдови Наталія Гаврилиця вважає, що зброєю Україні нехай допомагають більш оснащені країни

Прем'єр-міністр Молдови Наталія Гаврилиця заявила, що країна не може надавати Україні військову допомогу, оскільки не так оснащена військовою технікою, щоб надавати допомогу. При цьому додала, що Кишинів підтримує Україну іншим шляхом.
 
Як інформує Україна молода, про це повідомляє Інтерфакс-Україна.
 
«Молдова підтримує Україну та її громадян...іншим шляхом — приймаючи біженців, надаючи гуманітарну допомогу, дотримуючись усіх міжнародних санкцій у галузі банківсько-фінансового сектору», — сказала Гаврилиця.
 
Прем´єр-міністр зазначила, що надають Україні усю необхідну допомогу. 
 
«Щодо військової допомоги, то є країни, куди більш оснащені військовою технікою і розвинені, які мають економічну та енергетичну можливість, щоб надати таку допомогу», — сказала вона.
 
Гаврилиця не стала відповідати на пряме запитання, чи був запит на передачу винищувачів з боку Києва чи ні.
 
За даними ЗМІ, у перші дні повномасштабного вторгнення Росії Україна зверталася до Молдови з проханням продати або передати винищувачі МіГ-29 , проте отримала категоричну відмову.
 
У свою чергу Італія вважає за необхідне допомагати Україні зброєю у тих обставинах, в яких вона опинилися.
 
Прем’єр-міністр Італії Маріо Драгі заявив в інтерв’ю Corriere della Sera, що у парламенті рішення про підтримку України ухвалити майже одностайно.
 
«Ситуація дуже зрозуміла: є той, кого атакували, і є армія агресора. Як найкраще допомогти атакованим? Санкції необхідні, щоб послаблювати агресора, але у короткостроковій перспективі вони не можуть зупинити його армію. Для цього потрібно прямо допомагати українцям зброєю і ми це робимо», — наголосив Драгі. 
 
Як повідомляла УМ, в Україну почали прибувати вантажі з новою потужною зброєю зі США для протистояння з російським агресором.