У Криму окупанти хочуть заочно засудити Мустафу Джемілєва на три роки

14:17, 18.04.2022
У Криму окупанти хочуть заочно засудити Мустафу Джемілєва на три роки

Так званий прокурор в окупованому Криму просить для Джемільова три роки за ґратами (Фото з відкритих джерел)

Три роки в’язниці — на такий термін загарбники хочуть заочно засудити лідера кримськотатарського народу Мустафу Джемільова. Йому інкримінують незаконний перетин держкордону РФ, зберігання зброї та боєприпасів.
Прокурор запросив 3 роки позбавлення волі з відбуванням покарання в колонії.
 
Як інформує Україна молода, про це  повідомляє «Кримський процес».
 
Це відбулось під час дебатів у кримінальній справі, яку розглядає стосовно Джемілєва кримський Вірменський міський суд. 
 
У дебатах представник державного звинувачення РФ заявив, що вина Джемільова в незаконному зберіганні боєприпасів, неналежному зберіганні зброї та незаконному перетині кордону була повністю доведена в ході судового слідства. 
 
При цьому прокурор просив суд звільнити Джемільова від відповідальності за статтями про незаконне зберігання боєприпасів та неналежне зберігання зброї у зв'язку із закінченням терміну давності. За незаконне перетин кордону держобвинувач запросив три роки позбавлення волі з відбуванням покарання в колонії-поселенні.
 
Мустафі Джемільову інкримінують скоєння злочинів, передбачених трьома статтями кримінального кодексу РФ: «Перетин держкордону Росії іноземним громадянином, в'їзд якому в Росію не дозволено, вчинене групою осіб за попередньою змовою» (ч.3 ст. 322 КК Росії); «Недбале зберігання вогнепальної зброї, що створило умови для його використання іншою особою, якщо це спричинило тяжкі наслідки» (ст. 224 КК Росії); «Незаконне придбання та зберігання боєприпасів» (ч. 1 ст. 222 КК Росії).
 
Суд проходить без участі підсудного.
 
Нагадаємо, Польща висунула кандидатуру Мустафи Джемілєва на здобуття Нобелівської премії миру 2022 року.
 
Як повідомляла "УМ", минулого року під посольством рф у Києві кримські татари оригінально відзначили 450-річчя спалення Москви своїми пращурами з Кримського ханства.