Рашисти атакували ракетами Луганщину, Дніпропетровщину та Львів

10:07, 18.04.2022
Рашисти атакували ракетами Луганщину, Дніпропетровщину та Львів

Орки продовжують обстрілювати й нищити цивільну інфраструктуру на Луганщині. (facebook.com/sergey.gaidai.loga)

Впродовж ночі окупанти не припиняли обстрілів у Луганської області. Внаслідок влучання снаряду загорівся спорткомплекс «Олімп» у Кремінній. Загалом по області спалахнули щонайменше 15 житлових будинків. 
 
Як інформує Україна молода, про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.
 
«Артилерійські обстріли Кремінної тривали упродовж 17 квітня, а у ніч проти 18 квітня стали частішими та потужнішими. Внаслідок обстрілів сталося займання семи житлових будинків, господарчих споруд та лісової підстилки. 
 
Декілька годин тому, —зазначає Гайдай, росіяни поцілили по об'єктах спортивної інфраструктури. Так, влучили у нещодавно відбудований спорткомплекс «Олімп», де тренувалась олімпійська збірна України».
 
Площа займання – 2 400 кв. м. Рятувальники намагаються локалізувати пожежу. Поряд зі спорткомплексом – ліс.
 
Також внаслідок обстрілів окупантів постраждали житлові масиви у Рубіжному. З-під завалів трьох будинків врятували сімох місцевих жителів, двох госпіталізували до лікарні в Сєвєродонецьку.
 
 
Обстріляли окупанти й місто Золоте, пошкоджено декілька будинків. Внаслідок обстрілів щонайменше двоє людей загинули та ще четверо дістали поранення. Два будинки загорілись у Комишувасі Попаснянської громади.
 
Нагадаємо, Гайдай закликає жителів регіону виїжджати, поки є така можливість. Каже, що наступний тиждень може бути важким та останнім, коли влада може евакуйовувати людей. 
 
Про вибухи у Львові повідомив мер міста Андрій Садовий.
 
«П’ять прицільних ракетних ударів по Львову. Відповідні служби вже виїхали на місце. Детальнішу інформацію з‘ясовуємо», – написав Садовий.
 
Натомість голова Львівської обласної державної адміністрації Максим Козицький повідомив, що сталося чотири ракетні удари. «За попередньою інформацією, сталося чотири ракетні удари. Залишайтесь в укриттях», – написав він у Facebook. 
 
Містян попередили, що області працює ППО, та закликали зберігати спокій і залишатися в укриттях. 
 
Російські загарбники зранку вдарили по Дніпропетровщині, більшу частину ракет знищила українська ППО.
 
Про це повідомив голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко у Telegram.
 
Внаслідок ракетних ударів по Дніпропетровській області було зруйновано залізничну інфраструктуру в Павлоградському районі. Тим часом у Синельниківському двоє людей постраждали.
 
«Дніпропетровщина. 18 квітня. Ніч пройшла відносно спокійно, а вранці загарбники завдали ракетних ударів по області… Але 60% ракет було збито нашою ППО. Ми нелегка здобич…»- написав Резніченко.
 
Як повідомляла УМ, нещодавно російські окупанти вдарили ракетами по Дніпропетровщині. У результаті була зруйнована птахофабрика. На щастя постраждалих немає, оскільки підприємство не працювало.