Росіяни замітають сліди своїх злочинів, масово спалюючи тіла в крематоріях

12:42, 13.04.2022
Росіяни замітають сліди своїх злочинів, масово спалюючи тіла в крематоріях

росія привезла до Маріуполя 13 мобільних крематорії, щоб спалювати не тільки тіла українців, а і своїх військових

Керівництво Росії наказало знищувати будь-які докази злочинів своєї армії в Україні. Для цього російські війська почали використовувати мобільні крематорії, при чому спалюють не тільки убитих цивільних українців, а і своїх військових.


Як інформує Україна молода, про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України.


Зокрема, в Маріуполі зафіксували 13 мобільних крематоріїв, метою яких є здійснення зачистки вулиць від тіл загиблих цивільних мешканців. Окрім того, окупанти намагаються ідентифікувати через фільтраційні табори та знищити всіх потенційних свідків звірств окупанти.


Окрім того, воєнна розвідка України неодноразово фіксувала факти використання мобільних крематоріїв на території Чернігівської області, також роботу мобільного крематорію росіян зафіксували в місті Новоайдар Луганської області.


Збройні сили Росії використовують мобільні крематорії і для знищення тіл російських військовослужбовців, щоб приховати реальну кількість загиблих російських солдатів і відмовити у виплатах сім’ям загиблих.


Як повідомляла УМ, після того, як геноцид в Бучі набув широкого міжнародного розголосу й  світ побачив звірства на Київщині, російські убивці, аби замести сліди, почали встановлювати мобільні крематорії в Маріуполі, щоб спалювати закатованих мешканців міста.