Індія засудила Росію за звірства у Бучі та закликала до розслідування

08:37, 06.04.2022
Індія засудила Росію за звірства у Бучі та закликала до розслідування

Після оприлюднених кадрів масових убивств цивільних українців, Індія, яка є головним партнером Росії, засудила дії Кремля та закликала до незалежного розслідування (Фото з відкритих джерел)

рф може позбутися важливого союзника в Азії після  скоєних звірств у Бучі, оскільки Індія, яка досі не оприлюднювала свою позицію щодо війни в Україні, рішуче засудила вбивство російськими військовими мирних жителів міста на Кивщині і закликала до незалежного розслідування.


Як інформує Україна молода, про це повідомляє Reuters.


Делі раніше не озвучував критичного ставлення до російського вторгнення в Україну, намагаючись зберегти добрі партнерські стосунки з РФ.


"Останні повідомлення про вбивства цивільного населення в Бучі викликають глибоке занепокоєння", - заявив постійний представник Індії Т. С. Тірумурті на засіданні Ради Безпеки ООН.


«Ми однозначно засуджуємо ці вбивства і підтримуємо заклик до незалежного розслідування», - додав він.


Тірумурт зробив свою промову невдовзі після того, як держсекретар США Ентоні Блінкен розмовляв по телефону з міністром закордонних справ Індії Субраманджамом Джайшанкаром.


Від початку російського вторгнення 24 лютого Сполучені Штати неодноразово закликали Індію засудити російську агресію.


Індія сильно покладається на Росію в постачанні військової техніки. Делі неодноразово закликав припинити насильство в Україні, але, намагаючись збалансувати свої відносини з Москвою та Заходом, утримався під час голосування за декілька резолюцій ООН.


Індію, яка наразі є непостійним членом Ради Безпеки ООН, минулого тижня відвідав російський міністр закордонних справ Сергій Лавров, щоб обговорити збереження торговельних зв'язків.


Нагадаємо, Індія готується купувати більше російської нафти з дисконтом на тлі відмови компаній США та Європи купувати паливо з РФ після вторгнення в Україну.


Як повідомляла УМ, Австралія, яка довго утримувала нейтралітет щодо війни росіі в України, заявила, що  країна виконає запит Володимира Зеленського та відправить нам на допомогу бронетранспортери Bushmaster, які будуть включені у подальшу військову допомогу.