У білорусі почали помирати орки від опромінення в районі ЧАЕС

06:34, 02.04.2022
У білорусі почали помирати орки від опромінення в районі ЧАЕС

Помер перший російський військовий, який рив окопи у Рудому лісі біля ЧАЕС. (Фото з відкритих джерел)

Зафіксували першу смерть рашиського солдата від променевої хвороби. Близько сотні російських військових скуштували» українського  Чорнобиля: терористи, які  тримали в окупації Чорнобильську АЕС, а також копали окопи в радіоактивному Рудому лісі, отримали чималу дозу радіації.

 

Більшість з них перебувають у білоруському шпиталі у важкому стані. 


Як інформує Україна молода, про це повідомляє Ukrnews.


«Згідно з опублікованими Військово-медичною службою РФ даними, зафіксовано першу смерть військовослужбовця РФ у Чорнобилі від променевої хвороби. Ще 26 людей госпіталізовано та 73 у важкому стані відправлено до госпіталів для вимушеного відновлення», – повідомляє Ukrnews.


Видання додає, що для захоплення ЧАЕС Росії були потрібні не лише військові, а й фізики-ядерники, фахівці, які б пояснили про небезпеку і допомогли уникнути опромінення. Не враховувавши небезпеки, російська армія отримала великі дози радіаційного опромінення.


30 березня на білоруському телеграм-каналі «Беларускі Гаюн» повідомили, що до Республіканського науково-практичного центру радіаційної медицини та екології людини в Гомелі масово привозять російських солдатів.


«Російська армія спішно покидає Чорнобильську «зону відчуження» після серії інцидентів у Рудому лісі, найбільш радіоактивній території. За 4 тижні вже десятки російських солдатів постраждали від важкої форми променевої хвороби через вплив радіації під час окопування в заражених районах навколо ЧАЕС, зараз їх масово доставляють у гомельський центр радіаційної медицини», –повідомили у Telegram.


Цю інформацію підтвердив і Генштаб ЗСУ: «Розміщено нібито “поранених” військовослужбовців збройних сил Російської Федерації, які отримали значні дози опромінення під час перебування у Чорнобильській зоні відчуження».


Нагадаємо, 24 лютого, у перший день війни, російські військові увійшли на територію Чорнобильської АЕС. А 28 березня стало відомо, що поблизу зони відчуження ЧАЕС російські війська привезли десятки тонн артилерійських снарядів. 1 квітня підрозділ російських окупаційних військ покинув Чорнобильську АЕС, захопивши в полон українських нацгвардійців.


Як повідомляла УМ, віце -прем’єр-міністерка Ірина Верещук відреагувала «чорним гумором» на той факт, що російські окупанти примудрилися рити окопи в Рудому лісі поблизу Чорнобильської АЕС, який є найзабрудненішим в усій Зоні відчуження.


На її думку, за це загарбникам варто присудити "премію Дарвіна"— віртуальну  гумористичнупремію, яку щорічно вручають у соцмережах людям, котрі найбезглудішим чином втратили здатність мати дітей або знищили себе.