На Полтавщині впав російський безпілотник вартістю $80 тисяч

20:19, 01.04.2022
На Полтавщині впав російський безпілотник вартістю $80 тисяч

Ворожий безпілотник-розвідник намагався зафіксувати важливі стратегічні об´єкти, але був знищений Збройними силами України

Російські армія втратила безпілотник-розвідник БПЛА "Орлан-10" вартістю понад 80 тисяч доларів. Його знищили на території Полтавської області. 


Як інформує Україна молода, про це повідомляє Служба безпеки України у Телеграм.


Такі безпілотники використовують для розвідки та коригування вогню артилерії, вони оснащені відеокамерами з кутом огляду 360 градусів, можуть відлітати на 120 км від пункту керування, а в автономному режимі – на 600 км. Час можливого перебування у повітрі вказаного БПЛА – 18 годин.


Дані про ворожий безпілотник-розвідник місцевий мешканець повідомив СБУ та Нацполіції.


«Ця "пташка" буде долучена як черговий доказ кримінальної справи про порушення законів та звичаїв війни»,– зазначили в СБУ.


"Цікаво, а використання скотчу для кріплення деталей росіяни запатентували? Чи це секретне ноу-хау?", - іронічно підкреслили у СБУ. 


З початку повномасштабної війни захисники України знищили вже 85 ворожих безпілотників.


Як повідомляла УМ, майже вісім десятків автівок вилучили правоохоронці у нетверезих водіїв на Полтавщині. Конфісковані машини можуть передати для потреб Збройних Сил України, правоохоронних органів та територіальної оборони для виконання завдань із захисту України від ворога.