Із тимчасово окупованого Мелітополя евакуюють людей

15:30, 01.04.2022
Із тимчасово окупованого Мелітополя евакуюють людей

Нарешті колона з 6 автобусів, 3 вантажівок та понад 300 легкових авто змогла розпочати рух у сторону Запоріжжя. (facebook.com/IvanFedorovMelitopol)

«Нарешті автобуси, які евакуюють людей з Мелітополя, виїзджають з міста, - повідомив близько 14.00години 1 квітня  мер Іван Федоров.  - Мелітопольці, які щиро люблять рідний край, з нетерпінням чекали на можливість його покинути. А все через те, що російські окупанти перетворили життя мирний людей на пекло».

 

Протягом декількох днів російські військові зухвало блокували «зелений» коридор й не давали автобусам в’їхати у Мелітополь.  За цей час більше 1000 людей зібрались біля пункту виїзду й чекали евакуацію. 

 

Нарешті колона з 6 автобусів, 3 вантажівок та понад 300 легкових авто змогла розпочати рух у сторону Запоріжжя. Супроводжують гуманітарний конвой   співробітникам ДСНС.

 

Іван Федоров запевняє, що вже формується наступний гуманітарний конвой, який найближчим часом має доставити до Мелітополя необхідну допомогу, а на зворотньому шляху забрати з міста людей. 

 

Мер окупованого російськими військами міста Запорізької області пообіцяв: «І будемо відправляти такі гуманітарні конвої знову і знову, поки не переконаємось, що всі наші мешканці знаходяться у безпеці».

 

 

Днем раніше Іван Федоров повідомляв, що окупанти продовжують грабувати комунальні підприємства Мелітополя. Зокрема, вкрали всю техніку КП «Чистота».

 

Він також констатував, що дехто зі старших по будинкам у місті співпрацює з оккупантами. Вони складають списки квартир, де ніхто не проживає, та списки квартир, в яких проживають військові та посадовці.

 

Мер Мелітополя, який 6 днів передував у російському полоні і якого обміняли на 9-ох військових армії-агресора, попередив при цьому, що за колаборацію з ворогом передбачена кримінальна відповідальність відповідно до законодавства України. «Управління МВС вже відкрило відповідні справи, – наголосив мер міста у відеозверненні, нагадавши, що за колаборацію із ворогом може «світити» до 15 років в’язниці.

 

Ще Іван Федоров повідомив, що слідом за Галиною Данильченко в Мелітополі з’явився черговий фейковий мер Володимир Рогов.

 

Тим часом 31 березня всі без винятку директори шкільних і дошкільних закладів Мелітополя написали заяви про звільнення в знак протесту проти співпраці з окупантами.

 

Нагадаємо, 24 лютого російські терористи о 05.00 ранку ракетами знищили аеродром у Мелітополі, а вже за кілька годин у місто в’їхала військова техніка рашистів із анексованого російською федерацією Криму.  На десятий день безперервних мітингів проти російських загарбників окупанти увірвалися до кабінету мера, витягли Івана Федорова із мішком на голові та відвезли у невідомому напрямку.

 

За словами Івана Федорова, десь о 15.30 орки зайшли в кабінет, представилися співробітниками «силових структур» «ДНР» і сказали, що заарештовують мера за те, що ніби-то фінансував Правий сектор. Поки Мелітополь тимчасово окупований російськими військами, його мер виконує свої обов’язки із Запоріжжя.