До Гомеля перекидають ворожі ракетні комплекси

10:06, 01.04.2022
До Гомеля перекидають ворожі ракетні комплекси

В район Гомеля направляються ракетні комплекси росії. (Фото з відкритих джерел)

Військове керівництво рф направляє направляє ракетні комплексив район білоруського міста Гомель.  Ворог намагається їх сконцентруватисаме поблизу кордону з Україною.

 

Отже територія білорусіпродовжуєактивно використовуватися росією для здійснення агресії проти України.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомилазаступниця міністра оборони України Ганна Маляр в ефірі українських телеканаліву ніч на п’ятницю.

 

«Ворог не залишає своїх планів захопити повністю Донецьку та Луганську області. Також він зазіхає на Харківську область і намагається посилити там свої позиції, перегрупувати війська, укріпитися.

 

Зараз ми спостерігаємо, що в район Гомеля направляються ракетні комплекси, ворог намагається їх там сконцентрувати, очевидно, це пов’язано з планами здійснювати ракетні удари або використовувати їх там як інструмент шантажу та залякування.

 

Тому територія Білорусі продовжує використовуватися активно РФ для здійснення агресії», - поінформувала пані Маляр.

 

За її даними, жодну зі своїх цілей ворог не полишив, навіть так зване відведення військ від Київської та Чернігівської областей є не добровільним відведенням, а результатомроботи ЗСУ.

 

Нагадаємо, що після переговорів у Стамбулі росіяни почали відводити свої сили на Київщині, але наразі важко говорити про те, що відбувається серйозне відведення їх військ на Чернігівщині.

 

Окупанти також забралися геть із Зони відчуження, адже чимало з них отримали опромінення копаючи окопи у найзабрудненішому Рудому лісі поблизу ЧАЕС.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якою ракетною зброєю рф обстрілює українські міста.