З ЧАЕС і Славутича тікають окупанти через опромінення

19:09, 31.03.2022
З ЧАЕС і Славутича тікають окупанти через опромінення

Наразі на Чорнобильській станції ще залишається невелика кількість рашистів. (facebook.com/energoatom.ua)

Налякані симптомами після значної дози опромінення російські окупанти забираються геть з Чорнобильської АЕС та Зони відчуження взагалі. Також орки залишають і місто-супутник атомної станції - Славутич.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє «Енергоатом» у четвер.

 

«Підтвердилася інформація, що окупанти, які захопили Чорнобильську АЕС та інші об‘єкти у Зоні відчуження, двома колонами вирушили в бік українського кордону з республікою Білорусь.

 

Наміри покинути ЧАЕС загарбники сьогодні зранку озвучували українському персоналу станції», - йдеться у повідомленні.

 

Наразі на Чорнобильській станції ще залишається невелика кількість рашистів.

 

«Енергоатом» зазначає, щопідтвердилася й інформація про фортифікаційні споруди, окопи, які рашисти будували прямо в Рудому лісі – найзабрудненішому в усій Зоні відчуження!

 

«Тож не дивно, що окупанти отримали значні дози опромінювання й запанікували за перших ознак хвороби. А проявилася вона дуже швидко. Відтак серед військових почав назрівати майже бунт, і вони почали збиратися звідти», - констатують у компанії.

 

Також є дані про те, що наразі формується для руху в бік Білорусі ще й колона військових рф, які тримали в облозі місто Славутич.

 

Крім того, окупанти склали і підписали "Акт прийому та передачі охорони Чорнобильської атомної електростанції".

 

У цьому акті озброєнні російські окувантинаписали, що персонал станції до них немає претензій і усі ці дні блокади та полону вони їх "охороняли".

 

Нагадаємо, в перші дні війни російські окупанти без захисту проїхали на бронетехніці (!) територією Рудого лісу в Чорнобильській зоні, піднявши радіоактивний пил.

 

Персонал став заручником окупантів, бо росіяни спочатку не давали провести ротацію.

 

Як повідомляла «УМ», Україна вимагала від Ради безпеки ООН вжити заходів щодо демілітаризації зони відчуження Чорнобильської АЕС та введення туди спеціальної місії ООН для усунення ризику повторення ядерної катастрофи.