Грецький дипломат порівняв Маріуполь з Алеппо

12:40, 21.03.2022
Грецький дипломат порівняв Маріуполь з Алеппо

Грецький дипломат Маноліс Андрулаків порівняв багатостраждальний Маріуполь з Алеппо

Генеральний консул Греції Маноліс Андрулакіс був останнім дипломатом ЄС, який покинув Маріуполь. Він до останніх днів перебував у місті, допомагаючи десяткам громадянам  Греції вибратися із блокадного Маріуполя. Консул розповів, що російські окупанти майже стерли український Маріуполь з лиця землі.


Як інформує Україна молода, про це інформує Reuters.


Маноліс Андрулакіс допоміг десяткам громадян Греції та етнічних греків евакуюватися зі зруйнованого міста після вторгнення Росії в Україну. Він покинув Маріуполь 15 березня та після чотириденної подорожі Україною разом із 10 іншими громадянами Греції переправився до Румунії через Молдову.


“Те, що я бачив, сподіваюся, що ніхто ніколи не побачить,– сказав Андрулакіс, коли прибув у міжнародний аеропорт Афін і возз’єднався зі своєю сім’єю,— Маріуполь увійде до списку міст, які були повністю зруйновані війною, мені не потрібно їх називати – це Герніка, Ковентрі, Алеппо, Грозний, Ленінград”, – додав він.


За даними МЗС Греції, Андрулакіс був останнім дипломатом країн ЄС, який покинув Маріуполь, де багато жителів перебувають у пастці під потужним бомбардуванням протягом понад двох тижнів, оскільки російські сили намагаються взяти місто під контроль.


Як повідомляла УМ, однією із найболючіших точок  України є Маріуполь, який приймає на себе понад сотню ворожих авіанальотів щодня. Місто налічувало понад 400 тисяч мешканців. Рашисти продовжують морити голодом, холодом і спрагою  та вбивати зброєю цивільних людей прифронтового міста, яке продовжує чинитиопір загарбникам рф.