Уряд скасовує перевірки для бізнесу, натомість пропонує пільгове кредитування

13:25, 19.03.2022
Уряд скасовує перевірки для бізнесу, натомість пропонує пільгове кредитування

На час війни бізнесу нададуть кредити під нуль відсотків

Для підтримки бізнесу Кабмін надає кредити у нуль відсотків та скасовує  усі перевірки, що можуть ускладнювати його життя.


Як інформує Україна молода, про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль у відеозверненні у Телеграмі.


«Як уже анонсував Президент України, ми фактично скасовуємо переважну більшість дозволів, окрім тих, які пов'язані з безпекою країни. На час військового стану бізнес переходить на декларативний принцип роботи. Подав документи через портал Дія - і, не очікуючи рішення державного органу, починаєш працювати.


Дозвільні документи залишаться буквально для декількох видів діяльності - робота з небезпечними відходами, виробництво ліків, питання ядерної  енергетики", - сказав голова уряду.


Раніше Кабмін скасував усі перевірки, які можуть ускладнювати життя бізнесу.


Зараз максимальна свобода бізнесу - це необхідна умова для формування сильної економіки»,— пояснив Шмигаль.


Уряд знімає всі обмеження по програмі 5-7-9.


"Будь-який український бізнес, якому потрібна підтримка, зможе отримати кредит за пільговими умовами. Відтепер максимальна сума кредиту збільшується до 60 мільйонів гривень.


На час воєнного стану та ще місяць після цього ставка по кредитах буде нуль відсотків. Відсотки буде сплачувати держава", - заявив голова уряду.


"Росія - це країна терорист.  Україна - це країна незламних та хоробрих людей, які готові до останнього битися за свою землю. Росія потрапляє у міжнародну ізоляцію, а навколо України об'єднується весь цивілізований світ. Тому ми точно переможемо. Все, що маємо зараз робити, це наближати нашу перемогу, працювати єдиною командою за єдиним фронтом - кожен на своєму місці. Чим більше зусиль докладемо зараз, тим швидше настане перемога", - сказав прем'єр.


Як повідомляла УМ, сплата податків для всіх підприємств, які не спроможні їх заплатити, відтерміновуються на час воєнного стану.