З Чорного моря ворог запустив 6 крилатих ракет в район аеропорту Львова

12:50, 18.03.2022
З Чорного моря ворог запустив 6 крилатих ракет в район аеропорту Львова

За попередніми даними було випущено 6 крилатих ракет, ймовірно Х-555, з акваторії Чорного моря. (facebook.com/PvkZahid)

Щонайменше 6 крилатих ракет російські загарбники запустили з Чорного моря по авіаремонтному заводу в районі аеропорту Львова у п'ятницю вранці.

 

Наразі відомо про одного постраждалого.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляють Повітряне командування "Захід", а також голова Львівської ОВА Максим Козицький.

 

«Львів. Ракетна загроза минула! Рашистські ракети вдарили по території в районі Львівського аеропорту.

 

За попередніми даними було випущено 6 крилатих ракет, ймовірно Х-555, з акваторії  Чорного моря», - повідомляє Повітряне командування.

 

Дві ракети засобами зенітних ракетних військ знищені.

 

Повітряні сили черговий раз наголошують: не публікуйте і не поширюйте у соцмережах фото, відео та будь-яку іншу інформацію щодо обстрілів російських загарбників.

 

Пізніше голова Львівської ОВА Максим Козицький повідомив, що внаслідок ранкового обстрілу Львова, під час якого чотири ракети влучили в авіаремонтний завод, поранено одну людину.

 

"Сьогодні був удар по Львову, ППО і ЗСУ спрацювало. Частково ракети були збиті, але чотири з них влучили в авіаремонтний завод.

 

Цей удар по місту Львову, по гуманітарному хабу, в якому зараз як мінімум знаходиться 200 тисяч переселенців, які вже втікали від воєнних дій, – це ще одне підтвердження, що вони не воюють з українським військом, а з дітьми, жінками, з переселенцями, в них немає нічого святого. Це добре, що жертв немає, серед постраждалих – один поранений в стані середньої важкості», – сказав пан Козицький.

 

Водночас мер Львова Андрій Садовий закликав містян: «Будьте обережними, виконуйте вказівки при повітряній тривозі і не поширюйте фото з місця обстрілів».

 

За його даними, кілька будівель авіаремонтному заводу знищено.

 

"Активну роботу заводу було завчасно зупинено, тому наразі людських жертв немає. На місці працюють рятувальники та відповідні комунальні служби", – додав мер Львова.

 

Згодом стало відомо, що проти ночі 18 березня системи протиповітряної оборони України збили над Вінниччиною три крилатих ракети російських окупантів. За даними військової адміністрації, ніхто не постраждав.

 

Як повідомляла «УМ», 13 березня зранку російські окупанти випустили 8 ракет по Міжнародному центру миротворчості та безпеки у селі Старичі Яворівського району  Львівської області.

 

У результаті ракетного удару було підтверджено про загибель 35 осіб, ще 134 люлини поранено.