Обстріли Києва: у столиці і області запровадили комендантську годину на 1,5 доби

12:49, 15.03.2022
Обстріли Києва: у столиці і області запровадили комендантську годину на 1,5 доби

У Києві 15 березня ворожі снаряди влучили у кілька житлових будинків (Фото ДСНС)

Тривала комендантська година запроваджується після системних обстрілів у Києві та на Київщині з 20:00 15 березня до 7:00 17 березня.

 

За цей час сили українського опору вочевидь «зачищатимуть» територію від диверсантів і корегувальників, адже кількість обстрілів столиці в останні дні зросла в рази.

 

Як передає Україна молода, про запровадження комендантської години повідомив мер Києва Віталій Кличко у вівторок.

 

"Сьогодні – складний і небезпечний момент. За рішенням військового командування відсьогодні — 15 березня, з 20:00 – в Києві запроваджується комендантська година. Заборона пересування містом без спецперепусток. Виходити можна тільки, щоб дійти до укриття. Комендантська година діятиме до 7 ранку 17 березня", - наголосив Кличко.

 

Міський голова закликав усіх киян "підготуватися до того, що дві доби доведеться бути вдома або, за сигналу тривоги, - в укритті".

 

Тоді як у  Київській ОДА пояснили, що це вимушені міри, мета яких – захистити мешканців регіону.

 

 

Зауважимо, що сьогодні вранці у Києві ворожі снаряди влучили у кілька житлових будинків, інформує ДСНС. 

 

Зокрема, вранці 15 березня внаслідок влучання боєприпасу сталася пожежа у житловому десятиповерховому будинку на Виноградарі у Подільському районі Києва. Одну людину госпіталізовано.

 

Крім того, у Святошинському районі Києва внаслідок влучання боєприпасу в 16-поверховий житловий будинок сталися значні руйнування будівлі і пожежа від 1 по 16 поверхи. Двоє людей загинули.

 

Також у Святошинському районі внаслідок влучання боєприпасу у дев’ятиповерхівку сталося незначне пошкодження будинку з подальшими незначними локальними загоряннями на поверхах.

 

 

Ще один ворожий боєприпас влучив у приватний двоповерховий житловий будинок у районі Осокорків, сталася пожежа.

 

Також пошкоджено ударною хвилею вхід до станції метро «Лук’янівська».

 

Інформація про постраждалих у житлових будинках уточнюється. На місцях працюють рятувальники і медики.

 

Згодом стало відомо, що російські загарбники завдали ракетних ударів по аеропорту у Дніпрі, зруйнувавши злітно-посадкову смугу і значно пошкодивши інфраструктуру.

 

Голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко повідомив, що уночі ворог атакував аеропорт у Дніпрі і завдав двох ракетних ударів. Зруйнована злітно-посадкова смуга, пошкоджено термінал. Масштабні руйнування.

 

Нагадаємо, Міноборони і ДСНС вимагають від усіх не повідомляти точні адреси обстрілів, щоб не корегувати вогонь ворога. Зокрема, першим розкритикували за це радника міністра МВС Антона Геращенка, який інформував в соцмережах про обстріли з перших джерел. 

 

Як повідомляла «УМ», путінські ординці наразі не мають шансів захопити українську столицю. Мало цього, їм навіть не вдається розпочати її оточення попри постійні спроби.