Російські нелюди убили понад дві тисячі жителів Маріуполя

19:01, 13.03.2022
Російські нелюди убили понад дві тисячі жителів Маріуполя

Маріуполь у облозі. Російські окупанти убили понад дві тисячі мирних жителів

У Маріуполі внаслідок російсько - української війни загинуло вже 2 тисячі 187 жителів Маріуполя.


Як інформує Україна молода, про це Маріупольська міська рада повідомляє у Телеграмі.


«Щодня Маріуполь потерпає від авіанальотів з боку рашистів. За 24 години щонайменше 22 бомбардування мирного міста. Скинуто вже близько 100 авіабомб на Маріуполь», - ідеться в повідомленні.


У Маріупольській міській раді зазначають, що російські загарбники цинічно та цілеспрямовано б’ють по житлових будинках, місцях скупчення людей, вщент руйнують дитячі лікарні та повністю знищують міську інфраструктуру.


«Кожне бомбардування несе страшні руйнування та забирає головне, що є - життя мирних маріупольців. На сьогодні вже 2187 маріупольців загинули від атак з боку рф. Вічна їм пам’ять…», - сказано в повідомленні.


Міська рада також заявила в Телеграмі, що у Маріуполі ситуація залишається дуже складною. У місті немає світла, води, тепла, майже відсутній мобільний зв’язок, закінчуються останні запаси продуктів харчування та води.


«Сьогодні рашисти продовжили бомбити місто з літаків. Обстрілу зазнав житловий сектор на перетині проспекту Нахімова та вулиці Італійської, а також удари були в районі кінотеатру «Савона». Крім того, є інформація про обстріли будівлі Маріупольського державного університету», - ідеться в повідомленні.


Як зазначається, саме з неба йде найбільша загроза для 400 тисяч маріупольців, які зараз заблоковані у місті. 


«Тому закриття з боку НАТО неба над Україною або надання необхідних систем ППО - це рішення, яке може врятувати сотні тисяч невинних життів по всій Україні», - заявили у міськраді.


Як відомо, росіяни спричинили в Маріуполі найгіршу гуманітарну катастрофу. Не в змозі перемогти українську армію, загарбники бомблять беззбройних людей, блокують гуманітарну допомогу.


Як повідомляла УМ, із Запоріжжя вирушила гуманітарна колона автобусів  для евакуації жителів з Маріуполя. Також постраждалим  везуть воду, їжу, медикаменти. Машини продовжують рух до міста, незважаючи на спроби російських загарбників зірвати доставку гуманітарного вантажу.