Чоловік у жіночому одязі намагався перетнути кордон

16:45, 13.03.2022
Чоловік у жіночому одязі намагався перетнути кордон

Чоловіку, який видавав себе за жінку, прикордонники подарували тюльпан та передали поліціянтам

Киянина, який переодягнувся в жінку і разом з дитиною намагався виїхати до Румунії затримали прикордонники на українсько -румунському кордоні. Інцидент трапився на пункті пропуску «Порубне».


Як інформує Україна молода, інформує Держприкордонслужба.


Чоловік пред’явив паспорт дружини й документи на дитину, однак прикордонники помітили, що обличчя чоловіка відрізняється від фото на паспорті. 


Псевдожінку прикордонники виявили під час паспортного контролю. Чоловік, який видавав себе за 30-річну жінку, на прикордонний контроль надав чужий паспорт, а саме паспорт дружини та документи на дитину. Однак, інспекторка прикордонної служби запідозрила неладне. Звіривши ретельно зовнішність «жінки» та фото в документі, було виявлено, що документи належать іншій людині», – ідеться в повідомленні Держприкордонслужби.


Прикордонники подарували чоловіку тюльпан й передали киянина в поліцію. На нього відкрили провадження за ст. 336 ККУ —ухилення від призову за мобілізацією. Чоловіку загрожує кримінальна відповідальність із обмеженням волі від 2 до 5 років. Крім того, ухилянт заплатить штраф за спробу незаконного перетину кордону.


Раніше українські прикордонники затримали чоловіка, який був комісований через «тяжкі пологи».


Як повідомляла УМ, біля ділянки українсько-молдавського кордону у місті Могилів-Подільському було затримано групу з 9 осіб, які намагалися незаконно перетнути державний кордон України. Серед затриманих були вісім українців призовного віку та так званий «поводир» – громадянин Молдови. Чоловіки човном намагалися переправитися до Молдови. Усіх їх було затримано. 


Серед тих, хто переправлявся до Молдови, можна по фото вдалося впізнати Руслана Євдокименка та Анатолія Євдокименка – сина та онука відомої співачки Софії Ротару.


Додамо, що зараз в Україні оголошено військовий стан та загальну мобілізацію. Це означає, що залишати територію країни чоловікам, за кількома винятками, призовного віку заборонено.