Армія РФ майже повністю вичерпала потенціал – РНБО

19:19, 08.03.2022
Армія РФ майже повністю вичерпала потенціал – РНБО

Міцна російська армія виявилася такою лише на парадах, а в реальних бойових умовах її не вистачило навіть на два тижні (facebook.com/pressjfo.news)

Путінська армія практично повністю вичерпала свій потенціал. Це помітно не лише в масовій мобілізації у РФ, а й в нестачі військової техніки та боєприпасів.

 

Про це повідомляє Україна молода з посиланням на Центр протидії дезінформації при РНБО у вівторок.

 

"Фото та відео з пересування російських військ на територію України яскраво демонструють, що замість розпіареної сучасної бронетехніки, солдатів перевозять звичайними автомобілями, мабуть, вилученими у підприємств та фермерських господарств", - йдеться в повідомленні.

 

У РНБО зазначають, що це і мікроавтобуси, і вантажівки та навіть сміттєвози.

 

"Міцна російська армія виявилася такою лише на парадах, а в реальних бойових умовах її не вистачило навіть на два тижні", - звертають увагу експерти.

 

 

Зокрема, останні кілька днів фіксується відносне зниження інтенсивності обстрілів українських позицій оперативно-тактичними ракетами 9М723.

 

"Схоже, ракети для обстрілів України зараз збирають з усієї Росії. РФ використовує проти України свої останні військові резерви", - резюмували в Раді нацбезпеки і оборони.

 

Раніше глава Міноборони Великобританії Бен Воллес назвав президента РФ "вичерпаною силою у світі". На його думку, з російською армією вже покінчено і Путін має це визнати.

 

Зазначимо, від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну загальні бойові втрати особового складу ворожих військ перевищили 12 тисяч осіб. Також було знищено 48 літаків та 80 гелікоптерів противника.

 

Як повідомляла «УМ», за даними Пентагону, Росія задіяла в Україні майже 100 відсотків своєї бойової потужності.