Товари першої потреби в Росії продають у обмеженій кількості

19:12, 06.03.2022
Товари першої потреби в Росії продають у обмеженій кількості

В Росії уже обмежили купівлю життєво необхідних продуктів у одні руки

Велика російська мережа гіпермаркетів "Лента" обмежила кількість товарів, що можна купити за один раз або під час замовлення онлайн. Раніше про подібні обмеження оголосив найбільший російський рітейлер X5 Group (мережі «Пятерочка», «Перекресток», «Карусель»).


Як інформує Україна молода, про це повідомляє Медуза.


У мережі «Лента» під обмеження, зокрема, потрапили крупи, чай, кава, цукор, борошно, продукти швидкого приготування, приправи, соуси, м'ясні та рибні консерви, олія, косметика, засоби для прання, туалетний папір, дитяча побутова хімія та підгузки.


Менеджмент мережі пояснив, що «цей вимушений захід спрямований на зниження ризиків штучного вимивання товару з полиць унаслідок закупівлі великих обсягів продукції в магазині для подальшого перепродажу за завищеними цінами».


Раніше про обмеження оголосив рітейлер X5 Group. Його пояснення відрізнялися від тих, що дала «Лента»: «За нашими даними, постачальники мають у своєму розпорядженні достатні запаси продукції, проте не встигають фасувати та готувати продукцію для постачання в торговельні мережі».


Як повідомлялося, 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.


В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію. Україна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.


Після початку війни з Україною на Росію було накладено масштабні та всебічні санкції з боку світової спільноти.


Як повідомляла УМ, автосалонам У РФ вже скоро нічим стане торгувати. Причиною вторгнення путінських військ в Україну і шквал жорстких санкцій, яким зараз обкладають Росію з усього світу. Вже зупинений АвтоВАЗ – виявилося, що навіть Lada не є повністю локалізованою моделлю.