Зеленський закликав Європу бути такою ж міцною, як народ України

01:17, 05.03.2022
Зеленський закликав Європу бути такою ж міцною, як народ  України

Володимир Зеленський: Європо,будь такою ж міцною, як народ України

Президент України Володимир Зеленський у відеозверненні  до європейьких країн закликав  підтримувати нашу державу у протистоянні з Росією.

Він наголосив, що зараз Україна бореться за демократію та свободу всієї Європи.

Як інформує УМ, про це Зеленський заявив у своєму зверненні до Вільнюса, Франкфурта, Тбілісі, Братислави, Праги, Ліона та Парижа.

Також глава держави закликав виходити на вулиці та висловлювати таку важливу підтримку нашій країні. 

Послухати звернення Зеленського на площі європейських міст вийшло понад 200 тисяч людей. 

Спочатку український президент попросив вшанувати хвилиною мовчання загиблих захисників України, а також жертв серед мирного населення, які загинули від рук  російських військових терористів.

«Народи Європи, не мовчіть, виходьте на вулиці, підтримуйте Україну, ми прагнемо цього. Підтримуйте нашу свободу, тому що ця перемога, перемога не лише над російськими військовими, це перемога світла над пітьмою, перемога добра над злом, перемога свободи над тим, що відбувається сьогодні у нас, на території України. Не мовчіть, підтримуйте Україну. Бо якщо Україна не витримає – не витримає і вся Європа. Якщо Україна впаде – впаде вся Європа», – сказав український президент.

Також Володимир Зеленський  підкреслив: якщо Україна переможе у цій війні, то відстоїть не лише свою свободу, а й свободу своєї Європи.

«А якщо ми переможемо, а я впевнений у нашому народі, впевнений у вас, якщо ми переможемо – то це справді буде велика перемога демократії, свободи, - сказав президент Зеленський.-  Тоді хвилини мовчання перетворяться на хвилини міркування. Європо, будь такою ж міцною, як народ України. Слава Україні!».