Макрон провів розмови із Зеленським і Путіним

18:36, 03.03.2022
Макрон провів розмови із Зеленським і Путіним

Карта обстановки зіткнень в Україні 2 березня 2022 р. (Фото: BFM TV.)

Еммануель Макрон, президент Франції, у четвер, 3 березня, провів телефонні розмови з Президентом України Володимиром Зеленським і главою РФ Володимиром Путіним.

 

Як інформує УМ, про це 3 березня повідомило BFM TV.

 

У Єлисейському палаці заявили, що розмова Макрона з російським президентом тривала 1,5 години і була вже третьою між президентами з початку вторгнення російської армії в Україну 24 лютого.

 

За словами прем‘єра Франції Жана Кастекса, Макрон і Путін обговорили гуманітарні питання, але водночас Путін залишається на своїй позиції щодо демілітаризації України, і це неприйнятно.

 

Він додав, що важливо підтримувати дипломатичний зв'язок із Росією.

 

«Наша логіка - це не логіка війни, а логіка деескалації. Але це, без жодних сумнівів, дуже складно», - сказав він.

 

Учора Макрон підтвердив свою підтримку України, наголосивши, що президент РФ Володимир Путін свідомо обрав війну.

 

24 лютого країна-агресор Російська Федерація за вказівкою свого глави Володимира Путіна оголосила війну Україні та розпочала масштабне вторгнення.

 

Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, адміністративні будівлі та житлові будинки у містах та селах. В Україні запровадили військовий стан та оголосили загальну мобілізацію.

 

Україна направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

 

Як повідомляла УМ, передова група Міжнародного кримінального суду (МКС) виїхала в Україну, щоб розслідувати воєнні злочини на її території.