У Вінниці візуалізували втрачені об’єкти архітектурної спадщини

17:55, 23.02.2022
У Вінниці візуалізували втрачені об’єкти архітектурної спадщини

У Вінниці відтворили архітектурні споруди на інформаційних стендах (facebook.com/vinnmarketingtourism)

У Вінниці «ожили» архітектурні перлини: встановлено інформаційні стенди із зображенням п’яти будівель, що колись прикрашали місто та відігравали важливу роль у його житті. Розташовані візуалізації поряд із місцями, де колись стояли ці споруди.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє департамент маркетингу міста та туризму Вінницької міськради у Фейсбуці.

 

«У межах проєкту «Вінниця – РЕ:конструкція минулого» була розроблена візуалізація втрачених архітектурних та оборонних пам’яток міста. Це стало можливим завдяки створенню аксонометричних проєкцій (наочні зображення просторових форм методом паралельного проєктування) та відеопрезентацій», – йдеться в повідомленні.

 

 

Наразі відтворено п’ять об’єктів: Вінницький замок на Замковій горі (за ілюстрацією 1552 року), оборонні споруди історико-архітектурного комплексу «Вінницькі Мури», фрагмент лінії забудови Миколаївського проспекту (вул. Соборна), будівля «Народного Дому» (пл. Героїв Чорнобиля) та Вознесенський храм на Замості (пл. Перемоги).

 

Зазначається, що навесні місцями, де розташували стенди з візуалізацією споруд минулого, планують провести екскурсії. Анонси почнуть з’являтися в березні на сторінках Музею Вінниці, культурному порталі VinCulture Code і сторінці департаменту маркетингу міста та туризму у Фейсбуці

 

 

Проєкт «Вінниця – РЕ:конструкція минулого» реалізовала ГО «Креативний Простір /  Creative Space» у партнерстві з Музеєм Вінниці та Державним архівом Вінницької області для популяризування культурної спадщини міста та відтворення образів втрачених архітектурних об’єктів

 

Як повідомляла УМ, горельєфне  панно «Місто на семи пагорбах», створене у 1980 році відомою українською художницею та керамісткою-монументалісткою Галиною Севрук відновлюють в Національному заповіднику «Софія Київська».