До України зігнана майже вся російська флотилія – ЦОС, фото

14:37, 23.02.2022
До України зігнана майже вся російська флотилія – ЦОС, фото

Російські військові кораблі фактично взяли в кільце морське узбережжя України. (Фото: ВВС)

Із усіх флотів Росія зігнала практично все, що має готовність і потенціал вторгнення з моря. Зараз у Чорному і Азовському морях розгорнуто 46 бойових кораблів з усіх флотів РФ.

 

Як інформує УМ, про це повідомили в Центрі оборонних стратегій в опублікованій статті «Морська блокада: як Росія закриває для України Азовське та Чорне моря».

 

Експерти нагадують, що під виглядом масштабних навчань Кремль організував фактичну морську блокаду Чорноморського узбережжя України в період з 13 по 19 лютого цього року.

 

Такі дії за Резолюцією ООН визнаються актом агресії, проте зараз немає жорсткої реакції від українських партнерів та НАТО.

 

Мало цього, з початку року в Чорному морі взагалі відсутні кораблі нечорноморських країн НАТО, що з огляду на минулі роки є абсолютно нетиповою ситуацією.

 

 

У Середземному морі знаходиться безпрецедентна кількість російських сил – 17 бойових кораблів зі складу всіх чотирьох флотів РФ, у тому числі 2 ракетних крейсери та ще 7 ракетних кораблів різних типів, включно з 2 ракетними підводними човнами.

 

ЦОС запевняє, що такого нарощування не відмічалося з часів розпаду СРСР. Навіть передбачено блокування потенційно можливого заходу багатоцільової авіаносної групи США в Східне Середземномор’я.

 

Також зазначається, що для цього Москва зосередила на театрі ракетні крейсери класу "Атлант" і новітній фрегат з гіперзвуковими ракетами "Циркон". У російській концепції завоювання панування в дальній морській зоні, ці кораблі мають назву "вбивць авіаносців".

 

Як повідомляла УМ, нарощування російських військових на кордоні з Харківщиною фіксує Служба безпеки України. Спецпризначенці готують заходи протидії.