Китай закликає Україну виконати Мінські угоди

12:53, 20.02.2022
Китай закликає Україну виконати Мінські угоди

Міністр закордонних справ КНР Ван Ї у Мюнхені. (Фото: securityconference.org)

Міністр закордонних справ КНР Ван Ї нагадує Україні та Росії про Мінські домовленості. На його думку, саме виконання цих угод може запобігти масштабній війні між цими державами.

 

Тож китайський дипломат закликав усі сторони зосередитись саме на Мінських угодах, бо саме у цьому документі Пекін вбачає шлях виходу з кризи. .

 

Як інформує Україна молода, про це Ван Ї заявив на безпековій конференції у Мюнхені.

 

«Потрібно повернутися до початкового варіанту – мінських домовленостей. Не варто зосереджуватися на посиленні напруги, не варто сіяти паніку та говорити про ризик повномасштабної війни», - сказав пан Ї.

 

Також на думку міністра закордонних справ Китаю, усі сторони висловлюють готовність працювати саме у форматі Мінських угод. І зазначив, що і держсекретар США Ентоні Блінкен запевнив його, що підтримує цей напрям.

 

«Україна має бути мостом, який сполучає Захід і Схід, а не лінією боротьби між великими державами», – підкреслив Ван Ї.

 

Китайський міністр наголосив, що суверенітет, незалежність і територіальна цілісність будь-якої держави, зокрема України, має поважатися. У Пекіні ж не ставлять під сумнів цей принцип, а "всім треба обговорити ситуацію, скласти план із виконання положень та узгодити графік", – пояснив він.

 

Як повідомляла «УМ», прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон звертає увагу світових лідерів на те, що Росія має намір розв’язати найбільшу війну в Європі з 1945 року.