Глава Пентагону Остін закликав міністра оборони РФ Шойгу до деескалації

19:49, 18.02.2022
Глава Пентагону Остін закликав міністра оборони РФ Шойгу до деескалації

Міністр оборони США Ллойд Остін. (Фото: defense.gov)

Міністр оборони США Ллойд Остін застеріг главу міноборони РФ Сергія Шойгу від посилення силового напруження навколо України та закликав його відвести російські війська від українського кордону до місць постійної дислокації.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомили в оборонному відомстві США за підсумками розмови Остіна і Шойгу у п’ятницю ввечері, 18 лютого.

 

«Міністр оборони Ллойд Остін 18 лютого говорив з міністром оборони Росії Сергієм Шойгу. Міністр Остін закликав до деескалації, повернення на свої бази російських військ, які оточують Україну, а також до дипломатичного рішення», - повідомляється в короткому пресрелізі Пентагону.

 

Нагадаємо, 18 лютого російські окупаційні війська здійснили обстріл КПВВ «Щастя», що в Луганській області, де в цей час проходив перевірку Держприкордонслужби гуманітарний конвой Міжнародного комітету Червоного Хреста, який рухався з непідконтрольної території.

 

Як повідомляла «УМ», Єнс Столтенберг, Генсек НАТО, заявив, що Альянс стурбований можливими спробами Росії створити привід для збройного нападу на Україну.

 

Він повторив, що Альянс «поки що не бачить значного відведення» сил Росії.