Чорнобильську зону закривають через російську загрозу

16:37, 18.02.2022
Чорнобильську зону закривають через російську загрозу

Туристів тепер до Чорнобильської зони не впустять

Чорнобильську зону відчуження закривають для туристичних відвідувань з 19 лютого 2022 року на невизначений строк.


Як інформує Україна молода, про це на своїй сторінці в Фейсбуці повідомив голова Асоціації чорнобильських туроператорів Ярослав Ємельяненко. 


Офіційна причина озвучується як "технічні причини". Ми розуміємо, що скоріше за все це пов’язано з загрозою російської агресії та близькістю кордону з Білоруссю", – написав він.


Водночас Ємельяненко підкреслив, що останнім часом, не дивлячись на військове напруження, Чорнобиль відвідало багато українців та іноземних туристів.


Зваживши всю наявну інформацію, ці люди почуваються в безпеці, знаходячись в Києві та обираючи подорожі Київською областю, зокрема – до Чорнобильської зони", – додав він.


При цьому Ємельяненко наголосив, що в Асоціації чорнобильських туроператорів з розумінням поставилися до рішення тимчасово заборонити відвідування зони туристами.


"Ми поважаємо рішення влади, що піклується про забезпечення безпеки країни. І сподіваємося, що найближчим часом Чорнобильська зона буде відкрита для представників міжнародної спільноти, українців та ЗМІ, що відчувають себе спокійно під захистом ЗСУ на території нашої держави", – зазначив він.


Як повідомляла УМ, через нову загрозу російського військового вторгнення до України, постраждав ринок авіаперевезень. З 14 лютого 2022 року низка великих міжнародних страховиків відмовилася покривати страхові випадки авіакомпаній при польотах у повітряному просторі України через загрозу військового вторгнення з Росії.


Через це українські авіакомпанії були змушені повернути частину своїх літаків їхнім власникам до Європи. Втім, попри це більшості авіакомпаній вдалося зберегти польотні програми.


Як повідомляла УМ, у Прип‘яті підрозділи МВС вчилися боронити місто від ворога.