У справі про смертельну ДТП фальсифікують факти – Ярославський

14:56, 17.02.2022
У справі про смертельну ДТП фальсифікують факти – Ярославський

Машина з кортежу Ярославського, яка потрапила в смертельне ДТП. (Фото: сайт ДБР)

Справу про смертельну ДТП у Харківській області бізнесмен Олександр Ярославський називає сфальшованою й сфабрикованою проти нього, і запевняє, що готовий брати участь у слідчих діях – але не повідомляє, коли буде в Україні.

 

Як інформує УМ, про це 17 лютого сказано в заяві Олександра Ярославського, яку оприлюднила його бізнес-група DCH.

 

«Манера проведення слідчих дій, у яких публічно згадується моє прізвище, дуже погано вписується у правове поле. Створюється відчуття, що винного вже призначили і тепер підганяють під це доказову базу у найгірших традиціях "політичної доцільності», - сказано, зокрема, в повідомлені.

 

 Ярославський дивується, "як у справі, яку взяли під особистий контроль голова МВС та генеральний прокурор, можуть зникнути ключові докази", та "про яку об'єктивність може йтися, коли викрадаються та підкидаються докази?".

 

Його обурює, що під час розслідування "звичайної справи" про ДТП намагаються "дестабілізувати" його приватне життя та робочі процеси.

 

"Де це бачено, щоб обставини ДТП з'ясовували, чинячи тиск на бізнес? Яку законність мені можуть гарантувати пан міністр і пані генеральний прокурор, якщо на сьогодні вже є упереджене ставлення та подвійні стандарти правозастосування?", – запитує бізнесмен.

 

«Таке відчуття, що замість встановлення істини хтось дуже хоче під безпідставними гучними звинуваченнями, що вводять в оману громадськість та ЗМІ, приховати свої недоліки в роботі та переключити увагу з реальних проблем поточного дня на штучно пошиту на коліні так звану резонансну справу". Не вийде (...)

 

Моя юридична команда з першого дня активно займається виявленням справжніх обставин.

 

Щойно дозволить графік, я готовий особисто взяти участь у всіх слідчих діях, щоб встановити правду і не допустити фальсифікації та політизації справи», - заявив пан Ярославський.

 

Зауважимо, що Ярославський не повідомляє, коли повернеться до України та зможе зустрітися зі слідчими.

 

При цьому він закликав співробітників DСH, уболівальників "Металіста" на Харківщині, в Україні та світі, а також усіх харків'ян "зберігати спокій".

 

Ярославський також заявив, що він – "не олігарх", тому що у нього "немає кишенькових ЗМІ та політиків".

 

Він запевняє, що в роботі завжди керувався принципом справедливості і не збирається "терпіти несправедливе ставлення до себе", яке може кинути тінь на його ім'я та позначитися на роботі його компаній.

 

Як повідомляла УМ, Генеральний прокурор Ірина Венедіктова закликала впливового бізнесмена Олександра Ярославського повернутися до України та пообіцяла об'єктивне, чесне та прозоре розслідування смертельної ДТП за участю його кортежу.