Посольство США терміново евакуюється з Києва до Львова

18:32, 13.02.2022
Посольство США терміново евакуюється з Києва до Львова

Повірена у справах США Крістіна Квін також перебазується до Львова. (facebook.com/usdos.ukraine)

Посольство США в Україні терміново розпочало евакуацію співробітників з Києва до Львова у неділю.

 

Рішення про переїзд було прийнято як відповідь на зміну оцінок безпеки.

 

Як інформує Україна молода, про це розповів співрозмовник із дипломатичної служби США журналістам «Європейської правди».

 

Йдеться про евакуацію тих дипломатичних співробітників посольства Сполучених штатів, що залишилися в Україні після першої хвилі евакуації.

 

"Це тимчасове рішення, команда посольства повернеться до Києва, як тільки це дозволить ситуація безпеки", - розповів представник Держдепу, який спілкувався на умовах анонімності.

 

 

У Сполучених Штатах немає оцінки того, коли відновиться робота посольства у Києві.

 

"У Львові працюватиме основна команда посольства, керівники відділів тощо", - зазначив співрозмовник.

 

Повірена у справах США Крістіна Квін також перебазується до Львова.

 

Співрозмовник наголосив, що будівля посольства у Києві, незважаючи на це рішення, "не залишиться занедбаною" - там залишається працювати технічний персонал, у тому числі для забезпечення безпеки будівель.

 

Напередодні Держдеп США наказав залишити Київ також дипломатам, які не обіймають критично важливі посади, усі вони поїхали з України.

 

Також відомо, що Канада перенесла посольство із Києва до Львова. Тоді як Євросоюз не збирається забирати своїх дипломатів із Києва.

 

Як повідомляла «УМ», напередодні президент США Байден попередив президента РФ Путіна про важкі наслідки у разі вторгнення в Україну під надуманим приводом.