На Рівненщині після лікування у стоматолога дівчина потрапила до реанімації

13:07, 12.02.2022
На Рівненщині після лікування у стоматолога дівчина потрапила до реанімації

На Рівненщині 15 -річна дівчина після видалення зуба потрапила до реанімації у тяжкому стані із зараженням крові (Фото з відкритих джерел)

15-річну жительку села Люхча Сарненського району, що на Рівненщині  після відвіднин стоматолога рятують лікарі. Дівчина отримала зараження крові і опинилася у реанімації. 


Як інформує Україна молода, про це повідомляє прес-служба Рівненської прокуратури. 


«Сарненською окружною прокуратурою розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом неналежного виконання професійних обов`язків медичним працівником, що спричинило тяжкі наслідки неповнолітній», – сказано у інформації. 


Так, правоохоронці встановили, що на початку лютого 15-річна жителька села Люхча Сарненського району кілька разів зверталася за допомогою в стоматологічну поліклініку. Спочатку один лікар поклав дівчині на запалений зуб ліки, а згодом, оскільки пацієнтці легше не ставало, інший лікар цього зуба їй видалив.


Після цього дитину із зараженням крові та у важкому стані госпіталізували в Рівненську обласну дитячу лікарню. Після проведеної операції вона перебуває в реанімаційному відділенні, на апараті штучної вентиляції легень.


«Хто з лікарів припустився помилки, яка призвела до таких наслідків – має встановити слідство», – зазначають у прокуратурі.


Як повідомляла УМ, лікарі Першого територіального медичного об’єднання Львова вперше в Україні трансплантували печінку від посмертного донора однорічному хлопчику.


Читайте також: як львівські лікарі вперше заморозили серце пацієнта, щоб вилікувати миготливу аритмію.