Поліцейські викрали людину й вимагали викуп

16:30, 10.02.2022
Поліцейські викрали людину й вимагали викуп

Зловмисників, які викрали чоловіка й вимагали 12 тисяч доларів, затримано при передачі коштів

Столичні правоохоронці затримали трьох працівників поліції  з Дніпропетровської області, які викрали людину і вимагали грошову винагороду в розмірі 12 тисяч доларів. У разі відмови працівники поліції погрожували заарештувати постраждалого. 


Як інформує Украна молода, про це повідомила пресслужба Київської міської прокуратури.


«Встановлено, що 09.02.2022 правоохоронці прибули до міста Києва для проведення обшуку житла громадянина в рамках кримінального провадження щодо можливого шахрайства. 


Після проведення обшуку, правоохоронці протиправно, без складання жодних процесуальних документів, затримали власника житла – 29-річного мешканця міста Києва та помістили його до свого автомобілю.


У подальшому поліцейські висунули чоловіку вимогу про надання їм $12 тис., а у разі відмови погрожували повідомленням про підозру у вчиненні кримінального правопорушення та обранням запобіжного заходу у виді тримання під вартою.


Відомо, що заступник начальника слідчого відділу та два оперуповноважених одного з управлінь поліції приїхали до Києва. 9 лютого вони мали провести обшук житла громадянина в рамках кримінального провадження щодо шахрайства», – йдеться у повідомленні.


Правоохоронці дозволили чоловіку зателефонувати знайомим, щоб вони передали кошти. Працівників поліції затримали того ж дня під час отримання $6,3 тис. Слідчі дії тривають.


Як повідомляла УМ, СБУ запобігла теракту в Києві