ФСБ в окупованому Криму знову тероризує кримських татар, фото

11:11, 09.02.2022
ФСБ в окупованому Криму знову тероризує кримських татар, фото

Затримані ФСБ кримські татари. (Фото: Фейсбук Lutfiye Zudiyeva)

В кількох районах окупованого Росією Криму 9 лютого з 4 ранку відбулися обшуки в будинках кримських татар. Співробітники ФСБ РФ затримали чотирьох чоловіків.

 

Як інформує УМ, про це 9 лютого повідомила правозахисниця Луфтіє Зудиєва у Фейсбуці.

 

«З раннього ранку одночасно в кількох районах Криму пройшли обшуки в будинках кримських татар. Обшуки почалися в районі 4 години ранку, але повідомити про них родичі змогли пізніше. Усіх затриманих зараз доставляють на бульвар Франка 13, до УФСБ у Республіці Крим та Севастополі», – написала, зокрема, Луфтіє Зудиєва.

 

 

Османова Ансара Ісмаїловича із села Танкове Бахчисарайського району, Абдулвапова Аметхана Неджиповича із Сімферополя, Сейтосманова Ернеста Казимовича із села Тилове під Севастополем після обшуків відвезли до «кримського» управління ФСБ.

 

Також був обшук у Мустафаєва Марлена Рамісовича у с. Біла Скала неподалік Білогірська. Вже о 7-й ранку затриманих забрали ФСБ-шники.

 

Адвокат Еміль Курбедінов повідомив про відключення мобільного зв’язку на момент проведення слідчих дій у кількох адвокатів Криму. Телефон не був доступний для дзвінків у координатора «Кримської солідарності» Ділявера Меметова та кореспондента «Кримської солідарності» Зідана Аджикелямова.

 

 

Додамо, що контррозвідка СБУ розкрила схему, по якій російські спецслужби вербували українських офіцерів. Робили це за допомогою маленького чіпа, який дозволяє відправляти інформацію кураторам з ФСБ. А минулого року СБУ в Маріуполі спіймала кілера ФСБ.

 

Як повідомляла УМ, наприкінці минулого року було затримано 31 особу в окупованому Криму  - тих хто приїхав під ізолятор тимчасового тримання, де відбував 12 діб адмінарешту адвокат Едем Семедляєв. Серед затриманих – жінки та неповнолітня.