Справа Трухіна: Петрик каже, що нардеп його не шукав

16:41, 07.02.2022
Справа Трухіна: Петрик каже, що нардеп його не шукав

Патрульний Сергій Петрик спілкується із журналістами одразу після допиту в ДБР. (Фото з відкритих джерел)

Сергій Петрик, поліцейський якого викликали у ДБР на допит у справі щодо ДТП, у якій фігурує народний депутат Олександр Трухін, заявив, що парламентарій не звертався до нього після ДТП.

 

Як інформує УМ, про це Петрик повідомив 7 лютого в коментарі журналістам після допиту у Державному бюро розслідувань.

 

“Ні, такого не було”, - сказав він, відповідаючи на питання, чи звертався до нього Трухін після ДТП.

 

Поліцейський також зазначив, що ця історія із ДТП за участю Трухіна взагалі не вплинула на його щоденну роботу.

 

“Так само я працюю, заступаю на зміну, нічого не змінилося, і жодного тиску від керівників стосовно цієї ситуації у мене немає”, - уточнив Петрик, зазначивши, що погроз зовні до нього також немає.

 

Він поінформував, що не може розповісти про те, що казав на допиті у Держбюро розслідувань у понеділок, бо “цими матеріалами будуть займатися (слідчі — ред.) під час досудового слідства”.

 

Зі свого боку адвокат правоохоронця Юрій Демченко уточнив, що свідок попереджається про кримінальну відповідальність за розголошення відомостей досудового розслідування, “тому, на жаль, якісь деталі повідомити ні я, ні Петрик Сергій не можемо”.

 

Але при цьому юрист зазначив, що питання стосувалися виключно обставин кримінального провадження щодо ДТП і встановлення обставин справи.

 

Щодо того, чи будуть ще допити, Демченко сказав, що наразі йому і його підзахисному ще не вручали жодних повісток і що їм про це невідомо.

 

Адвокат також, говорячи про те, чому Петрик одразу не пішов до правоохоронців, щоб повідомити, що йому пропонували хабар, зазначив, що “на місці, як уже повідомлялося, була слідчо-оперативна група, було керівництво... тому в принципі, мабуть, це питання не до Сергія Петрика як до звичайного інспектора патрульної служби”.

 

Зі свого боку сам Петрик, відповідаючи на питання про те, коли він покинув місце цієї ДТП, зазначив, що це було близько шостої години вечора, “уже після того, як я зрозумів, що на місці знаходяться всі свідки... на місці залишався мій екіпаж, який у подальшому писав відповідний рапорт по цій справі, а я вже тоді виїхав на базу”.

 

Окремо він поінформував, що здав відповідно до інструкції після того свою відеокамеру у IT-відділ, “і що надалі було з відео — мені невідомо”.

 

Відповідаючи на питання, чи справді на місці цієї ДТП була людина у червоній футболці (раніше про це інформували у ДБР — ред.), поліцейський уточнив, що коли він приїхав на місце події, то така особа там уже була. При цьому Петрик уточнив, що не знає, чи була саме ця людина за кермом.

 

Як повідомлялося, народний депутат від "Слуги народу" Олександр Трухін 23 серпня 2021 року начебто спричинив дорожньо-транспортну пригоду на Бориспільській трасі при в'їзді в Київ. Унаслідок ДТП постраждали шестеро людей, серед яких двоє дітей, а також голова Комітету арбітрів Федерації футболу України Лучано Лучі та його помічник Роман Лишень. За кілька днів після ДТП деякі ЗМІ почали видаляти опубліковану про це інформацію.

 

31 серпня процесуальний керівник у справі щодо ДТП за імовірною участю Трухіна доручив подальше розслідування цієї події слідчим Державного бюро розслідувань.

 

Наприкінці жовтня голова фракції “СН” Давид Арахамія повідомив, що слідчий процес у справі Трухіна досі триває, однак найближча до місця ДТП відеокамера показала, що за кермом був не він.

 

1 лютого 2022 року журналісти видання “Українська правда” оприлюднили розслідування щодо цього інциденту. На відео Трухін звертається до поліцейського зі словами "давай я тихенько в ліс піду", а потім обіцяє "поговорити" з очільником МВС Монастирським. Він також заявив, що не був за кермом автівки, яка потрапила у ДТП. Депутат звертався до правоохоронця та обіцяв "знайтися" потім та "віддячити".

 

За даними ЗМІ, цього правоохоронця звуть Сергій Петрик.

 

У МВС заперечують, що Трухін намагався “домовитись” з міністром внутрішніх справ Денисом Монастирським, і наголошують, що встановлення всіх обставин ДТП належить до повноважень Державного бюро розслідувань.

 

Зі свого боку, у ДБР заявляю, що слідчі не мали у своєму розпорядженні відео з ДТП за участю депутата.

 

Вранці 2 лютого Трухіна виключили зі складу політичної партії "Слуга народу". Президент Володимир Зеленський підтримав таке рішення політсили.

 

Як повідомляла УМ, Державне бюро розслідувань стверджує, що за кермом автомобіля Audi A8 у день ДТП на Бориспільській трасі перебував не нардеп Олександр Трухін.