Лукашенко хоче озброїти рятувальників

12:44, 07.02.2022
Лукашенко хоче озброїти рятувальників

Нарада у "бацьки". (Фото: "БелТа")

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко вирішив озброїти білоруських рятувальників.

 

Як інформує УМ,  про це повідомили білоруське державне видання "БелТа" та Telegram-канал пресслужби Лукашенка "Пул первого".

 

«Співробітники МНС - хлопці міцні. І не тільки хлопці. У мене вони викликають дуже серйозну повагу. Ось, де б МНС не були, вони одні з найкращих, якщо не найкращі...

 

Я хилю до того, що всі співробітники МНС, особливо за нинішнього міністра, хочуть бути силовим блоком. Силовики. Ми такими їх і вважаємо. Але для того, щоб бути силовиком, треба чудово володіти зброєю. Моє розпорядження було, щоб ми визначили в МНС, яку частину ми озброюватимемо: хто ці хлопці, дівчата, які там служать, які носитимуть вогнепальну зброю і будуть підготовлені виключно так, як, я сказав, вони себе всюди виявляли.

 

Хотілося б почути, наскільки ми просунулися у цьому плані, щоб МНС стало силовим блоком по-справжньому, скільки людей у ​​нас володітиме зброєю не гірше, ніж у армії та міліції», - заявив «бацька».

 

Лукашенко також додав, що у разі конфлікту чи війни "міцні надійні співробітники МНС, мають не лише пожежу гасити".

 

Лукашенко, який очолює Білорусь понад 27 років іфальсифікував вибори президента в 2020 році, нещодавно заявив, що "біля кордонів Білорусі йде нарощування військового контингенту України". Він також анонсував спільні з Росією військові навчання біля кордонів України у лютому.

 

21 січня Лукашенко заявив, що кордон із Україною "треба надійно захистити на випадок неадекватності її керівництва".

 

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що Україна не воюватиме з Білоруссю, бо така війна тривала б максимум 3-4 дні.

 

Як повідомляла УМ, Білорусь і надалі зміцнюватиме потужність своєї армії і воюватиме у двох випадках, якщо хтось нападе на неї чи на Росію.

 

Також Олександр Лукашенко погрожує Україні війною у разі наступу ЗСУ на Донбасі і обіцяє, що білоруська армія буде діяти спільно з російською.